fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Marčelo objavio novi singl Flešbek

Singl će se naći na Marčelovom najavljenom albumu Nojeva varka

19. July 2021

Marko Šelić Marčelo, udružen s Aleksandrom Jovanovićem Šljukom objavio je novi singl Flešbek– duhovit, urnebesan osvrt na davne dane prvih ljubavi, pobeda i poraza. Singl se nalazi na Marčelovom dugoočekivanom novom albumu Nojeva varka, na kojem će se naći čak 16 pesama.

„Leto je i ljude treba makar nakratko odmoriti od teških tema, koje svakako imaju svoje mesto na albumu. Ovo je jedna od onih svačijih priča, predstavljena šaljivo: koliko su nam samo prve ljubavi, to jest njihov kraj, bili nekakav smak sveta kad smo bili klinci, a koliko to danas u životu gotovo nikako ne figurira, osim kao nešto što ti izmami osmeh. Ali da bi se ta priča ispričala, dva su sastojka nužna: vratiti se na lokaciju (u Marčelovom slučaju: Paraćin) i vratiti se na jezik. Ovo je pesma na paraćinskom, ljudi će morati da izguglaju šta su Grza, Petrus, Donji Park, Hipi-dolina… a tu je i putovanje u vreme arkada na žetone, tetrisa, narezivanja” diskova, ljepljenja postera – i famozne pesme 1 s prvog albuma, koja je bila tu da, pomalo nevešto, poetizira romansu. Sad smo seli da je malo… pa, raspoetiziramo” na šalu, ali jednako pošteno,” kaže Marčelo

Muziku je napisao Aleksandar Jovanović Šljuka, jazz pijanista, kompozitor i vokal, član Markovog benda koji se postarao za dobar deo kompozicija na novom albumu.

Volimo ići tamo gde nismo bili ranije i da zadajemo jedni drugima izazove. Ovo generalno nije ni Šljukin ni moj teren, ali smo baš zato želeli da, među svim tim umetnički izazovnijim pesmama u koje smo se upustili, napravimo i nešto ovakvo: zajebantski, a s dušom. Jer ispod šaljive površine, pažljivi slušalac će čuti: ovo je zapravo pesma o prolaznosti poprilično svega, pa i nas samih.” – objašnjava Marčelo.

U spotu su u glavnim ulogama glumica Vanja Nenadić i Miloš Mijailović Jaaz, reper, producent i siva eminencija kuće Aristokrat Muzik; Vanja kao Markova prva ljubav, a Jaaz kao njegov arhineprijatelj, dizelaš” koji mu je preotme”. Kao i kod prethodnog singla Udahni, režiju spota potpisuje Nemanja Maraš, koji je već zamislio i ekranizaciju ostalih singlova s albuma Nojeva varka: svaki će se nadovezivati na prethodni i tako oblikovati jednu priču. A ta se priča, novim spotom, nastavlja već u rujnu. Dotada, dok je album u fazi miksa, Marčelo i bend će se nastupima na Fresh Wave FestivaluOK Festu i beogradskom Beer Festu vratiti koncertnim pozornicama.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *