fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Miloš Ratker objavio novu pesmu pod nazivom Biću ful

Početak avgusta doneo i novi singl bivšeg frontmena benda Sinestezija

2. August 2022

Miloš Ratker je objavio četvrti singl solo albuma Izolir trake. Pesma pod nazivom Biću ful urađena je u saradnji sa producentom Petrom Rudićem u Studiju Destilerija, a na destilovanju Ratkerovih sintisajzera gostovao je Jamal Al Kiswani na saksofonu. Bivši frontmen grupe Sinestezija spot za Biću ful snimio je u Hurgadi.  

Na pitanje kako je nastala ideja za pesmu, Ratker kaže da su osnovna inspiracija bili prelomni trenuci, raskršća.

„Dugo sam kuvao ovu ideju u glavi. Ovaj tekst ima više tumačenja od kada je pesma na YouTube-u, ali sam konkretno mislio na one situacije kada nam neko baci bovu sa čamca, a reka u kojoj se davimo može biti samoća, može biti neki loop, porok ili drugi tip začaranog kruga. Treba prepoznati taj momenat i pobediti sebe, jer napolju te čeka neko kome je stalo”, kaže Miloš.

Ratker opisuje i kako je izgledao rad na pesmi:

„Radio sam satima i danima, opkoljen sintisajzerima i zarobljen kablovima – dakle bilo je prelepo! A potom e usledio prelazak kod Petra Rudića u Studio Destilerija. Posle dela procesa u samovanju, druženje sa Petrom je bilo predivno iskustvo. Razumemo se muzicki, a i privatno smo u sličnim životnim momentima. Naučio sam dosta od njega. Radili bismo do kasno u noć, a onda bih u vožnji od Borče do Vidikovca preslušavao materijal i plaćao kazne saobraćajnoj policiji jer sam jurio 70 (gde se sme 60!). Jamal je saksofonom prosuo zvezdanu prašinu i iskontrirao sintisajzerima, čime smo dobili novu dimenziju i zatvorili traku.”

Ratker ističe da je prezadovoljan onime što su napravili i da je trenutno fokusiran na intenziviranje rada na albumu, s obzirom da ima puno ideja, demo materijala i otvorenih projekata. Zaključuje da mu je trenutno fokus na pravljenju novih stvari na nivou novih pesama i da u tome „bude ful”.

Celu pesmu možete poslušati ovde:

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *