fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

MOONCHILD – Soul i RnB zvuk iz LA ovog oktobra čuje se i u Beogradu

Sa Andris-om Mattson-om, članom benda Moonchild o predstojećem nastupu u BitefArtCafe-u

30. September 2022

Musicology Sessions i u novoj sezoni dovodi svetski poznate umetnike. Nakon rasprodatih koncerata letnje sezone Keziah Jones, Mario Biondi, Hooverphonic, Snarky Puppy i Arrested Development, produkcija inventivnih koncerata ne prestaje. Holandska senzacija, KOVACS otvoriće zimsku sezonu, 29. i 30. Septembra, nakon toga očekuju nas koncerti, soft soul tria MOONCHILD, 7. oktobra, i , The Brand New Heavies. 20. & 21. Oktobra. Direktno iz LA, centra svih kulturnih dešavanja, dolazi nam sastav koji predstavlja miks progresivne muzikalnost, snažno povezan sa nasleđem zapadne obale tokom decenija. Moonchild, soul i RnB atrakcija, dolazi 7. Oktobra u BitefArtCafe klub, u organizaciji Musicology Sessions.

Rezultat desetogodišnjeg zajedničkog rada i rasta, njihov novi album „Starfruit“ pokazuje poštovanje, muzičko razumevanje i ljubav koju trio gaji, kako jedni prema drugima, tako i prema ostalim saradnicima na albumu. Ovim albumom donose nam pregršt prelepih melodija, harmonija i ličnih tekstova. Njihova prethodna izdanja ,,Little Ghost”, ,,Voyager”, ,,Please Rewind” and ,,Be Free” priznata su od strane najcenjenijih urednika BBC-a, Jazz FM-a , Worldwide FM-a i KEXP-a.

Povodom koncerta koji će održati 7. oktobar u BitefArtCafe klubu, razgovarali smo sa članom benda Moonchild – Andris-om Mattson-om.

Ovo je vaš prvi koncert u Srbiji. Imate li neka očekivanja od naše publike? Da li ste upoznati sa našom kulturom?

Andris Mattson: Jako smo uzbuđeni što prvi put dolazimo u vaš region. Jedan od najboljih delova ove karijere je sposobnost da iskusite toliko različitih kultura dok ste na turneji i upoznajete svet kroz ljude, muziku, hranu i gradove. Nismo baš dobro upoznati sa srpskom kulturom, ali smo uzbuđeni da zaronimo dok smo tamo!

Veoma ste uključeni u nastavu i muzičko obrazovanje. Šta najčešće govorite svojim studentima na početku karijere?

Toliko saveta za dati, ali bih za muzičare koju su tek na svom početku savetovao da samo stvaraju i puštaju muziku u etar čak iako se ne osećaju 100% spremnim. Kada smo izdavali naš prvi album “Be Free”, još uvek smo učili kako da produciramo i snimamo ali da smo čekali da se osetimo spremnima, nikada ga ne bismo objavili. „Savršenstvo je samo još jedan način odlaganja pravopisa“, kako kažu. (*mali bonus savet* – Uparite svoju muziku sa video snimcima. To je mnogo pomoglo na početku da dođete do novih ljudi).

Kakvi su planovi benda u bliskoj budućnosti ?

U bliskoj budućnosti, radujemo se još nekoj turneji širom sveta! Nadamo se da ćemo svirati u nekim novim gradovima u kojima ranije nismo bili.

Šta beogradska publika može da očekuje na koncertu 7. oktobra?

Našu publiku očekuje dobar miks pesama sa naših albuma, nekoliko novih aranžmana i mnogo plesnih prilika.

Na vašem novom albumu Starfruit imali ste brojne, neverovatne muzičare poput Lalah Hathaway, Tank and The Bangas… Kakve su vaše impresije nakon objavljenog albuma? Na koji način su ovi umetnici doprineli vašem zvuku?

Saradnje sa drugim umetnicima nam najviše znače! Imali smo sreće da upoznamo ove umetnike na festivalima ili u različitim emisijama, a saradnju smo započeli tokom pandemije. Komunikacija se odvijala online, ali reči i melodije koje su poslali su transformisale pesme na kojima smo radili ili su samo dodali onaj element koji nam je bio potreban. Veoma smo im zahvalni što su učinili da ovaj album bude ono što je jeste!

Koja je tajna vaše održivosti i vašeg uspeha? Šta najviše cenite o članovima benda?

Mislim da je ključ našeg uspeha zasnovan na tome da smo tim i da smo tu jedni za druge. U muzičkom smislu, uvek eksperimentišemo i širimo granice i okvire i da pronađemo nešto novo i zanimljivo da da doprinesemo zvuku. Imamo jaku međusobnu podršku koja mnogo znači za naše vlastito samopouzdanje Jako sam ponosan na odnos koji smo  izgradili tokom godina i radujem se što nastavljamo da rastemo i stvaramo zajedno.

Ove sezone Musicology Sessions u saradnji sa LENOVO Srbija, pokrenuli su projekat pod nazivmo Musicology SHOWCASE by Lenovo, koji će mladim bendovima, pružiti mogućnost da se predstave široj beogradskoj publici. Domaći autori imaće prilike da nastupe kao predgrupa velikih svetskih zvezda uz priliku da na zajedničkom završnom koncertu nastupe i osvoje neku od vrednih nagrada.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *