fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Možete slobodno očekivati najbolji koncert ove godine, nećete se razočarati

Sa Aleksom Nedićem, frontmenom benda Vizelj, o predstojećem koncertu u klubu Dragstor

11. May 2022


Nakon pune tri godine, beogradski sastav Vizelj će u subotu, 14. maja, u klubu Dragstor održati svoj prvi samostalni koncert. Tom prilikom, kao predgrupa, nastupiće bend Ubili su batlera, a za post-koncertnu atmosferu, kako kažu, zadužena je ekipa iz rejv kolektiva B.R.O. U poslednjim singlovima ove beogradske četvorke mogli smo da čujemo nešto drugačiji i eksperimentalniji zvuk od onog na koji smo navikli do sada, te i sama publika željno iščekuje da čuje kako sada zvuči prošireni sastav Vizelja, koji danas objavljuju svoj novi singl Struja, za koji kažu da je možda i njihova najiskrenija pesma do sada.

O predstojećem nastupu i novom singlu koji će, kako članovi Vizelja očekuju, izazvati razne komentare, razgovarali smo sa jednim od frontmena benda – Aleksom Nedićem.Posle tri godine imaćete svoj prvi samostalni koncert, kako ste znali da je sada pravi trenutak?

Aleksa Nedić: Mi računamo kao da je 3 godine, jer 2 godine nije bilo ničega zbog kovida, ali kad bolje razmisliš, mi nismo imali samostalni koncert 5 godina. Pravi je trenutak sada da vidimo, posle svih ovih novih pesama, koje su prošle izuzetno, gde smo mi to i kakva je naša pozicija za sceni. Ima li smisla da ovaj bend postoji? I tako ta egzistencijalna pitanja.

Zašto baš Dragstor?

Dragstor je najbolji klub u Srbiji. Pored toga što dugo sarađujemo s njima preko Hali Galija i Kišobrana, smatramo da senzibilitet i energija tog kluba priliči senzibilitetu samog događaja.

Kao predgrupa će nastupiti bend Ubili su batlera, reci nam nešto više o njima i zašto ste baš njih odabrali?

Dugo smo čekali da se pojavi nova generacija bendova, da vidimo šta imaju da kažu. Ubili su batlera je najbolji bend koji smo čuli do sad. To je jedini od mlađih bendova koji nas je oduvao svojom energijom. A kao što znaš, nas je jako teško oduševiti.


Za post-koncertni program zadužena je ekipa iz B.R.O, šta možemo od njih da očekujemo?

B.R.O. je jedini logični završetak najveće žurke na Balkanu koju planiramo. Oni su naša braća sa rejv scene i dugogodišnji prijatelji. Od cele večeri, očekujte jedno 7 sati jako glasne i jako nenormalne muzike.

Sada nastupate u širem sastavu, koje novine možemo da očekujemo?

Vizelj je sad već sinonim za najbolji lajv nastup. Ovo je naša najusviranija i, na neki način, najtvrđa postava. Možete slobodno očekivati najbolji koncert ove godine, nećete se razočarati.

Danas izbacujete novi singl, reci nam nešto više o tome.

Novi singl „Struja“ je možda najiskrenija naša pesma do sada. Očekujemo, standardno, razne komentare, ali i dosta pozitivnih vibracija koje će dodatno ulepšati naš grad i našu zemlju.

Poslednjim singlovima ste iznenadili novijim zvukom, u kom pravcu će se sve to detalje razvijati?

Pravac je jasan, od starta eksperimentišemo sa zvukovima, takav će biti i album kad izađe. Pun nekih iznenađenja, gruva, pozitive i interesantnih aranžmana. Najbolja stvar kod eksperimentisanja je što nikad ne znaš u kom će tačno pravcu otići bend.

Najavili ste ovo kao najveći koncert do sada, da li će imati još neke dodatne elemente, goste ili bilo šta slično?

Najveći koncert do sad. Imaćemo dosta zanimljivih momenata. Gostiju će biti ili neće, ne želimo to da otkrivamo još uvek.

Otkrij nam kojom pesmom otvarate koncert, a koju čuvate za bis?

Nećemo koncert otvoriti pesmom. A za bis čuvamo šta god publika bude želela da čuje. Zbog publike ovo i radimo, nek naša braća i sestre iz prvih redova izaberu šta ćemo da sviramo.

Kako da se publika obuče za ovaj spektakl?

Za koncert se obucite kao da svirate u Vizelju. Šta god to značilo.

Fotografije: Jana Anđić, Petar Micić

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *