fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Muzičke umetnice Šilpa Anant i Aleksandra Denda predstavljaju svoj novi duet i Dwell

Spot za pesmu i Dwell izašao je 8. marta na Međunarodni dan žena

9. March 2022

Međunarodne umetnice Šilpa Anant i Aleksandra Denda na Međunarodni dan žena objavile su muzički spot za svoj najnoviji duet -i Dwell – tajnovit i dinamičan zvučni zapis o ženskoj solidarnosti.

Ovaj kantautorski tandem započeo je kao studenti sabornici na Berklee College of Music, a nakon što je diplomirao, nastavio je da zajedno deli mnoge renomirane pozornice širom Sjedinjenih Država, uključujući Karnegi Hol, muzej MoMA i Kenedi centar. Prošle godine su predstavljene na albumu ONA Tane Alekse, nominovanog za Gremi nagradu, a sada, 10 godina nakon što su prvi put delile binu, ove dve umetnice su odlučile da kanališu neizvesnost pandemije i pretoče je u pesmu, slaveći prijateljstvo.

U pesmi i Dwell, Denda i Anant raspuštaju svoje bogate, kulturne korene i raskošnu muzikalnost – preplićući balkanske i indijske vokalne ukrase sa kinematografskim zvučnim teksturama holivudskog i bolivudskog senzibiliteta, dok se spokojan zvuk polako pretvara u bliskoistočne ritmove, dodatno oslikavajući podršku, divljenje i inspiraciju koju ove dve umetnice imaju jedna za drugu.

Seme za ovu pesmu je posađeno nešto pre pandemije, kada su Anant i Denda imali nedeljni ritual sastajanja na svojim sesijama pisanja pesama. To seme je na kraju procvetalo u stihove i refren tokom početnog lockdown-a 2020. godine, što je pomoglo ovom sestrinskom dvojcu da izdrži neizvesnost, tugu i zebnju koje je pandemija u početku donela.

Giosue Greco, producent koji stoji iza numere, je filmski kompozitor nominovan za Oskara koji je ovo delo dodatno prožeo elementima World Music i dao mu filmski štih. Muzički spot za i Dwell, koji je snimila i režirala fotografkinja i režiserka iz UAE – Marta Lamovšek u Dubaiju i okolini, rad je ljubavi malog, internacionalnog tima neverovatno obdarenih žena koje su se okuplile iz različitih delova sveta da bi ispunile Šilpinu i Aleksandrinu viziju, uključujući srpkinje Ninu Bogosavljev iza modnog brenda Bulka i talentovanu mladu montažerku Tanju Drobnjak.

Ekipa je sastavljena da podrži i istakne važne uloge koje žene igraju u industriji zabave, i da ostane verna temi same pesme koja se fokusira na inherentnu vezu koju dele žene, bez obzira na kulturu, zemlju i različitosti.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *