fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Muzički duo Pax predstavlja novi singl i spot

Pesma „Noć" proistekla je iz želje da se kroz sintezu slike i zvuka ispriča priča o usamljenosti, životu koji se budi, teče i gasi

10. April 2024

PAX, muzički duo koji čine Filip Pavlović i Minja Vuletić, predstavlja spoj muzike i vizuelne umetnosti. Njihova muzika, koja nosi zvuk mešavine alternativne i moderne pop muzike, istražuje širok spektar emocija sa kojima se svako može povezati. PAX ne staje samo na muzici – oni se trude da implementiraju različite forme vizuelne umetnosti kako bi dodatno obogatili svoje izražavanje.

Ideja za njihov najnoviji singl i spot „Noć” proistekla je iz želje da se kroz sintezu slike i zvuka ispriča priča o usamljenosti, životu koji se budi, teče i gasi. Koristeći isključivo reciklirane materijale i stvarajući distopijski svet od starih delova kompjutera, želeli su isto vreme i da ukažu na mogućnost kreativne održive umetnosti. Koristeći stop motion animaciju, Filip i Minja su želeli da naprave svet koji izgleda opipljivo i ubacuje gledaoca u jednu izmaštanu realnost koja prenosi univerzalnu emociju samoće i borbe između dana i noći.

Projekat „Noć” isprva je krenuo kao entuzijastični poduhvat, ali ubrzo su se u projekat uključili umetnici iz različitih sfera i prvobitna zamisao se samo proširila, te su u projekat ušli i Jelisaveta Nikolić kao animator, Vesna Prijović i Davud Turković koji su se bavili scenografijom i oslikavanjem, Milica Živanović kao kostimograf, Neda Mojsilović kao direktor fotografije i Nikola Erić i Sofia Kuzmanović kao producenti i organizacija.

U budućnosti planiraju da se i u daljim muzičkim izdanjima i projektima igraju za različitim formama izražavanja.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *