fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

NADYA – nova zvezda andergraunda

U susret predstojećim nastupima i novom EP-u razgovarali smo sa Nadyom

14. February 2024

Novo lice na rep andergraund sceni Nadya nastupiće na predstojećoj Hali Gali turneji u okviru festivala MENT u Ljubljani i u Zagrebu. Na leto 2023. godine objavila je svoj prvi EP Ethiccal Play, a novo izdanje koje je najavila nas čeka iza ugla, i biće, kako reperka kaže, objavljeno ovih dana. U svojim tekstovima Nadya ne pristaje na kompromis, a kako navodi, do sad je i sve što je radila bilo beskompromisno. U susret predstojećim nastupima razgovarali smo sa njom o pesmama, repu i inspiraciji.

Kako si počela da se interesuješ za rep muziku?

Nadya: Kada sam se odseilila za Pariz 2014, rep je tamo bio baš popularan. Nije da sam htela, ali ga ni nije bilo moguće izbeći. Dosta sam vremena provodila napolju, uveče sam izlazila i tako sam se upoznavala sa ljubiteljima repa, DJ-evima i reperima. Kada sam se preselila u južno predgrađe Grigny, tada sam baš skapirala ceo fazon.

Nedavno si objavila EP Ethiccal Play, reci nam nešto više o tome – koliko je nastajao, sa kim si sve sarađivala?

Nastao je poprilično brzo. Brzo sam sakupila bitove, tekstove napisala jos brže. Drugarica Jelena Redžić koja je odradila vizuelni deo EP-ja je ispratila moju brzinu. Pored nje, sarađivala sam i sa Gudrijem koji mi je bacio vers na dve pesme i radio bitove za Bogata i Kur*a Pušači. Tisi je radio bit za Pravac dno, a čuveni Salier del Flores za BriauPizdau i Stylé. Ivan Sterleman – mix i master.

Usput mi je izlazilo u susret jos ljudi, hvala im svima.

Zašto baš taj naziv EP-a?

Wordplay – EP – vraćam thicc u ethical. Ethical zato što se u tih pet pesama uglavnom bavim konceptom ispravnog i pogrešnog ponašanja.

Šta te najviše inspiriše kada pišeš tekstove?

Najviše me inspirišu ljudi koje poznajem, a ponekad i stranci koje srećem na ulici ili trendovi koje viđam po internetu. Često sam sama sebi inspiracija.

Ko su tvoji favoriti na srpskoj rep sceni?

Moj favortit je Gudroslav.

Šta je, po tvom mišljenju, najbitnije da ima jedna rep pesma?

Muda.

Koja tvoja pesma ti je trenutno favorit i zašto?

Trenutno sam luda za pesmom pod nazivom Meni je lako, sa mog predstojećeg mini EP-a, koji planiram da izbacim krajem meseca. Imaće jednostavan naziv – Seksipil.

Koliko ti je bitno da imaš slobodu da budeš beskompromisna u svemu što radiš?

Do sada sam, hvala Bogu, radila sve beskompromisno. Kapiram da će doći momenat kada će biti pametno napraviti i neki kompromis. Uživam dok taj trenutak ne dođe, a kad dođe, biću spremna.

Nastupaćeš na predstojećoj Hali Gali turneji, kako je došlo do te saradnje?

Iscimao me je Aleksa iz Vizelja i baš mu hvala. Bukvalno sam se pitala kad će više neko da me pozove da nastupam ili gostujem negde. Jedno veče, taman sam legla da spavam, kad stiže od njega poziv za Ljubljanu. To mi je bilo skroz neočekivano, ali u isto vreme i potpuno logično. Čovek ima sluha i zna da prepozna šta valja. Respect.

Koji su tvoji omiljeni saradnici ili umetnici s kojima bi volela da sarađuješ u budućnosti?

Želela sam da za sledeći album, moj prvi LP koji planiram da završim do jeseni, iscimam THEU i Kene Berija za feat. Pošto im još nisam poslala DM, a ti si me preduhitrila s pitanjem, evo sada ih javno obaveštavam o tome šta im sleduje.

Fotografije: Nađa Kastratović, privatna arhiva

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *