fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Nataleé predstavlja svoj prvi album – Osvesti se

Novim spotom muzičarka najavljuje debi izdanje

29. December 2021

Muzičarka Nataleé novim spotom predstavlja svoj prvi album Osvesti se u izdanju Glitch records-a, koji sadrži osam pesama. Album prvenac dolazi uz drugi, zvanični spot benda, a ekranizovana pesma je Prvi plan. Spot predstavlja pogled sa balkona i čežnju letnjih dana, a pojedini članovi benda se pojavljuju u neočekivanim ulogama. Muzički video je realizovan uz pomoć Marije Antić zadužene za kameru i montažu, dok je kolor korekciju radio Bogdan Spasojević.

Album Osvesti se je sačinjen od osam pesama, zajedno sa jednom bonus kompozicijom, i dokaz je istinitosti njihove tvrdnje da je bend Nataleé “eklektična kombinacija tradicionalnih instrumenata i modernog bita“. Osim Natalije Rajković, koja je glavni vokal i ritam gitara, na albumu se mogu čuti i Aleksandar Dervišević Derwah na bas gitari, Branislav Dragović Bein u ulozi skreč majstora i DJ-a, Nikola Burović kao ritam i solo gitara, Dušan Murišić na trubi i Andrija Petrović na trombonu. Za produkciju su bili zaduženi Marko Milošević MKDSL i Luna Škopelja, dok je miks i master radio Nemanja Maksimović NMEE.

Natalija Rajković Natali već je priznata i nagrađivana na kantautorskoj sceni, a legenda o srčanim koncertima ove kantautorke prati sve njene nastupe. Prvi album njenog benda Nataleé dolazi kao rezultat marljivog dvogodišnjeg rada na pesmama koje su već dobro poznate svima koji su ih makar jednom čuli u nekom od brojnih živih izvođenja.

U srži svih pesama su Natalijin glas i gitara, kao i tekstovi koji nam na autentični način prenose perspektivu mlade žene koja je svesna gde živi i sa empatijom gleda na ljude oko sebe. Njene emocije su skoro neodvojive od priče, pa i kada peva o angažovanim temama i kritikuje društvo, kao u pesmama Ćao i Brat, ona govori o ljubavi. Ljubav nije jednodimenzionalno prikazana, ona se proširuje na prijateljstvo u pesmiMesec, problematizuje društvene uloge muškaraca i žena u pesmamaNovi dan i Zelena, a na kraju zavodi i očarava kao u pesmama Bebo i Prvi plan.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *