fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

NEDAMISE – novi singl benda ŽEN

Novi singl najavljuje četvrti studijski album pod nazivom Ciklus

19. February 2024

Zagrebački prog-indie-rock trio ŽEN je nakon studijske pauze izdao treći singl i videospot NEDAMISE kao najavu svog četvrtog studijskog albuma pod nazivom ‘Ciklus’ koji izlazi u junu ove godine, u izdanju slovenačkog nezavisnog lejbla Moonlee Records.

Pesma prikazuje revolt osoba koja se nalaze u nepovoljnom i demotivišućem položaju u određenom odnosu i generalno u društvu. Ono što na prvu insinuira odustajanje, u stvari prikazuje bunt naspram svega što je nepomično, i čvrstu odluku da se nećemo prilagođavati očekivanjima i da ne odustajemo od sebe.

Pesma NEDAMISE je prvo izdanje benda ŽEN u novoj postavi, u kojoj deluju od kraja 2022. godine kada se bendu, uz Evu Badanjak i Saru Ercegović, pridružila Jelena Božić na basu i vokalima.

Kao i prethodna dva singla i ovaj je snimio sam bend u svom Tralala studiju, pri čemu je muzičku produkciju napravila Eva Badanjak. Miks je radio Saša Rajković – Zarkoff s kojim bend sarađuje već niz godina, posebno od albuma Sunčani ljudi pa na ovamo, dok mastering potpisuje holandski producent Martijn Tyrell.

Single NEDAMISE je zasad dostupan na bandcamp kanalu, a od 1.3.2024. će biti dostupan i na svim ostalim streaming servisima.

Naslovna fotografija: Kristijan Smok

 


Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *