fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Nehnae objavila prvi singl Fair Amount

Novom pesmom najvaljuje nam početak jedne velike i uzbudljive priče

29. March 2024


Nehnae (Nenej) je novo lice na našoj muzičkoj sceni i objavljuje svoj prvi singl, r&b-neo soul numeru pod imenom „Fair Amount”. Nehnae je autorka teksta, muzike i aranžmana, a singl je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na YouTube-u.

„Fair Amount” je sniman u decembru (u studiju Orvel, kao i u njenom kućnom studiju), gosti na pesmi su gitarista Vojin Jovanović, Dionso i Vinny su producirali bit, Vibor je radio miks i mastering ali i učestvovao u aranžmanu bek vokala, a Nehnae je radila muziku, tekst i aranžman. Dizajnerka naslovne strane je Sofija Ivanović.

„Fair Amount je pesma o izboru svog životnog puta, o prevazilaženju prepreka i suočavanju sa vlastitim potencijalima i izborima. Ona predstavlja svedočanstvo o borbi umetnice da pronađe svoj iskreni i autentični izraz, kao i da se stvaralaštvom odupre strahu od smrti i prolaznosti. Pesma ujedno govori o kreativnom činu kao životnoj snazi kojom se pojedinac aktuelizuje i doživljava svoj procvat. Pesma ispoljava zanimljiv kontrast između opsedajuće tematike i ležernog zvuka. Pitanje svrhovitosti kao pitanje otuđenja od sopstvenog rada prećutno je tabuizirano u savremenom društvu, pa pesma evocira suočavanje sa ograničenim mogućnostima za samoostvarenje u okvirima postojećeg društva,” analizira svoje motive da počne muzičku karijeru Nehnae.

Nehnae je muzički alter ego Nevene Lazić, koja je pre samo nekoliko godina ušla u svet muzike. Prvo preko časova džez pevanja, a zatim i preko kursa iz muzičke produkcije. U poslednjih par godina Nevena je pisala i komponovala muziku različitih žanrova, a „Fair Amount” je prva pesma koju objavljuje. S obzirom na muzičke uticaje iz sveta rnb-a, soula i džeza, njoj prirodno dolazi da određene ideje oblikuje na engleskom jeziku – sve zavisi od prirode projekta. Nove Nehnae pesme stižu uskoro!

Fotografija: Studio Sinestezija

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *