fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Nemeček predstavlja singl sa drugog dela trilogije – Prokletije

Novi singl slovensko - zagrebačkog sastava nosi naziv Kuvet

9. June 2022

Slovensko – zagrebački sastav Nemeček, izbacio je prvi singl sa nadolazećeg drugog dela trilogije Prokletije. Bend predvođen Vedranom Živkovićem nastavio je delovanje u proširenoj postavi. Sa Leom Beslaćem na klavijaturama i Bornom Maksanom na bubnjevima, Nemeček je novim singlom Kuvet postavio monolitne temelje koji kao žustra kraut rock borba odjekuju svetom 2001: Odiseje u svemiru.

Prvi deo Prokletije koji je ugledao svetlost dana krajem prošle godine našao se na listama najboljih izdanja u 2021. godini. Surovo, mračno, glasno samo su neki od epiteta koji ga opisuju.

Pomoću magije novog doba i slovenskih tambura stvaraju balkanski zid buke koji evocira neka pradavna vremena, ali i ona koja tek dolaze.

Uhvati Nemeček uživo na nekom od vrućih ljetnih nastupa:
09.06. MENT (Ljubljana)
15.07. TAM TAM Music Festival (Sućuraj)
16.07. OKC Abrašević (Mostar)
11.08. Festival JEFF (Koper)

Pesma Kuvet snimana je u zagrebačkom studiju Rattus Rattus pod producentskom palicom Borne Maksana, a dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *