fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Nežni Dalibor novim pesmama poručuje da je Skroz OK

Nakon par godina pauze Nežni Dalibor predstavlja četiri nove pesme na EP izdanju „Skroz OK"

10. December 2021

Dve godine od poslednjeg koncerta (Novi Sad), skoro tri od poslednje objavljene pesme („Ne mislim”) i nešto manje od pet godina od poslednjeg studijskog albuma („U slojevima”, Odlični hrčak) Nežni Dalibor iznenada se pojavljuje i u saradnji sa Pop Depresija/Kišobran kolektivom predstavlja četiri nove pesme na EP izdanju „Skroz OK”. Pesme su dostupne na svim digitalnim platformama, kao i na YouTube i bandcamp kanalu benda.

Kako zvuči Dalibor posle tolike pauze? Zvuči pakleno, besno, klaustrofobično, povređeno, glasno, preglasno. Gitare kao da su rešile da spoje najbolje iz vremena Dinosaur Jr, Sonic Youth i Husker Du sa sadašnjim gitarskim herojima – IDLES, Squid, Dry Cleaning, Fontaines D.C. – Ivica Marković nikada ovako nije zvučao! Uz pomoć producenta i snimatelja Uroša Milkića i njegovog famoznog Down There Studija sve je na „Skroz Ok”, „Ne prekidam”, „Ova voda” i „Nije do nas” pokuljalo napolje u neograničenoj količini: nezadovoljstvo, ironija, nepristajanje i urlik da ovako više ne može.

„Iznenada, s asteroida na rubu Sunčevog sistema, potprostornim kanalom, Nežni Dalibor poslao je svojim drugovima Ivici, Ljubi, Gagiju i Dadu četiri nove numere inspirisane tom bledoplavom tačkom na horizontu. Četiri Daliborova druga su hitno otišla kod Uroša u DTS da trajno zabeleže  ovu isprekidanu poruku i pošalju je Ivanu u PD kuću da je podeli sa svetom. U poslednjoj fazi ovog delikatnog procesa u pomoć je pohrlio i master Saff iz Čikaga. Svi zajedno rekonstruisali su poslednji nedostajući delić gde Dalibor kaže da je – Skroz OK. A on, Dalibor, nastavlja svoj put u međuzvezdani prostor, kroz tamnu materiju kojoj pripada, dok budućnost, kao i obično, ostaje neispisana,” ističu iz benda Nežni Dalibor.

Jedan mali-veliki bend iznenada se posle četiri odlična albuma i kultnog statusa u regionu i pandemijske pauze vratio na scenu kada je to malo ko očekivao i rekao „Skroz (sam) OK”.

Autorka fotografija: Marina Uzelac

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *