fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Niko Nikolić i Dubak objavili singl i spot za pesmu Gore dole

Zajedničko delo ova dva autora odiše elementima idealizovanog i mladalačkog pogleda na svet

28. March 2022

Otvaranje proleća nam donosi i nit melaholije sa pesmom „Gore dole”. U pitanju je zajedničko delo dva bliska autora, Dubaka i Nika Nikolića. Narativni elementi teksta pesme „Gore dole” su kraj izidealizovanog i mladalačkog pogleda na svet poput: neuzvraćena ljubav, overthinkovanje i promene raspoloženja.

„Pesma je pomalo bila i heat of the moment stvar, pogotovu u koncepciji. Sve je nastalo kroz tipa tri večeri. Prvo veče smo provaljivali aranžman, dok smo ostale dve snimali sve dok je Niko naknadno pisao tekst. Denis Katanec je napisao i snimio „Sveske bijednih 1,2 i 3″ kroz 24h zbog čega mi se ovaj pristup dopao u startu, iako je nenamerno ispalo tako. Rekao bih da kada se stihijski pristupa kreativnom procesu, delo će možda izaći kao sirovo i nerafinirano, ali definitivno, čak i na podsvesnom nivou, iskreno..” – dodaje Dubak

Singl u izdanju više manje zauvijek prati video spot u režiji Kristine Milosavljević. Spot jako podseća na film „Brokeback Mountain” ali ovog puta sa ženskim glavnim ulogama, a korišćeni su i kadrovi iz filma “On Any Sunday”. Celokupna realizacija spota predstavlja entuzijastični poduhvat ekipe Zelenog Kačketa, a Doris Vrbnjak koja je jedna od glumica, iskoristila je svoje ručno pravljene jakne i šešire koji dosta evociranu na estetiku konktra-kulture šezdesetih.

Niko Nikolić je muzičar i kantautor iz Trstenika koji poslednjih godina stvara u Beogradu. „Drugo mesto” je njegov album prvenac (više manje zauvijek, 2020.), kojeg prožimaju elementi nostalgije i dnevnog eskapizma. Takođe je i druga polovina beogradskog elektro-rok dua „Laplander“.

Luka Dubak je muzičar iz Kraljeva, nekadašnji basista garažnog benda Peoplefox čije je demo snimke objavio na albumu „The Lost and The Found” ali i svoje solo radove: „Songs From The Bottom” (EP, 2016.), „Feelgood Star” (singl, 2016.) i „Izgubljeni vikendi” (2020.).

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *