fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Novi singl grupe Francis K.A. pod nazivom Jutro

Budimo se svi uz Francis K.A.

17. June 2024

Pesma „Jutro“ je uvod u debi album benda Francis K. A. pod imenom „Latice”, koji će senaći na etiketi Zeleni Kačket/Pop Depresija.

Pesmu možete poslušati na streaming servisima, kao i na kanalu Pop Depresije.

Pesma „Jutro” je uvod u prvi album benda Francis K. A. pod imenom „Latice”. U svetu punom konfuzije, ljubavi i mržnje, ova pesma nudi nežno budjenje i šansu da se prepustimo vedrijoj strani. „Jutro” je nastalo sasvim slučajno, na jednoj od kućnih proba benda i to je druga ikada pesma koju su Tamara i Miloš napisali.

„Ona se slučajno uklopila u koncept predstojećeg albuma i nama u tom kontekstu predstavlja novi početak i pokušaj pozitivnog gledanja na svet, uprkos haotičnom „moru buke”. Muzički se sastoji iz dva dela:
Prvi deo je lagan melodijski uvod, koji vodi do drugog, daleko ritmičnijeg i dinamičnijeg dela, kome je dodata i solo deonica, jer ne želimo da dopustimo da „solaže” izumru iz novokomponovane muzike”, kažu Tamara i Miloš.

Muzika i tekst: Tamara Jeličić i Miloš Mihajlović
Mix i Master: Alex Vujić Ohlsen
Video: Anđela Krstić, Tamara Jeličić, Miloš Mihajlović
Gluma: Milica Milojković, Tamara Jeličić

Francis K. A. je bend nastao 2021. godine u jednom beogradskom kaficu. Ovaj duo, koji čine Tamara Jeličić i Miloš Mihajlović, sastao se oko zajedničke ljubavi prema melanholičnom elektro zvuku. Prve pesme koje pišu zajedno objavljuju na EP-u „Nežnost retka je”. Zvuk zasnivaju na plesu izmedju alternative i pop-a, a tu su i gitarske linije koje dodaju i rok senzibilitet. Pored bendova, koji variraju izmedju sint-a osamdesetih, trip hopa, art pop-a I avangarde, velika inspiracija pri pisanju muzike i tekstova su i filmovi, čije reference često koriste i u spotovima. Tekstovi pesama obrađuju kompleksna, ali univerzalna osećanja koja su sveprisutna u svakom od nas, a od skoro kreću da razmišljaju i u konceptualnim pričama koje bi pratio određeni broj pesama.

Zeleni kačket je radijska emisija nastala 2018. godine. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri, žurki, emitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka ‘zeleni kačket drami’ (2022), do ZK lajv sešna (2023) I izdavačke aktivnosti. Zeleni kačket u okviru kolektiva Pop
Depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *