fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Novi singl Tamare Ristić – Kezz

Pesmom „Ajde Jano", Tamara najavljuje treći album „Elektroizvorika”

7. March 2022

Muzičarka Tamara Ristić – Kezz objavila je prvi singl sa predstojećeg trećeg albuma „Elektroizvorika”, koji će u potpunosti biti posvećen izvornoj muzici Balkana.

Pesmu „Ajde Jano” Tamara je isproducirala za film i video instalaciju berlinske umetnice Julie Novacek, pod nazivom „Dosta, dosta (Genug, genug)”. Segment video instalacije, performans koji izvodi Ljubica Duvnjak Đorđevski, možete pogledati na YouTube-u i učestvovati u eksperimentu.

„Ovu pesmu sam poslednju snimila, a ne bih je verovatno nikada ni obradila, da nisam dobila poziv Ljubice i Julie, dve umetnice koje žive i stvaraju u Berlinu. Želela sam da je objavim u originalnom obliku i izvođenjem umetničkog dela van okvira galerija i filmskih festivala, omogućim kontakt sa ljudima koji mu inače ne bi bili izloženi. Kasnije se stvorila ideja da ovaj video postane eksperiment, kojim ću ispitati odnos ljudi prema nasleđu, tradiciji, ali i savremenom stvaralaštvu”, istakla je Tamara Kezz.

Ukoliko želite da učestvujete u eksperimentu, popunite formular:

https://forms.gle/2ENCq1Ssy57MrQEX9

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *