fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Novo kulturno naselje poziva na programe neformalnog učenja

Konkurs je produžen do 15. oktobra, a kroz tri odvojena projekta, mladi različitih starosnih grupa i interesovanja, moći će da pronađu program za sebe
4. October 2022.

Sa novom školskom godinom stižu i novi programi neformalnog učenja, organizacije Novo kulturno naselje. Tim povodom otvoren je konkurs koji će objediniti tri projekta za mlade, a to su How to Mobilnost, projekat Debate not Arguei dobro poznati Art Kvart – Start!. Konkurs je produžen do 15. oktobra, a kroz tri odvojena projekta, mladi različitih starosnih grupa i interesovanja, moći će da pronađu program za sebe.

Novo kulturno naselje nudi mladima projekat How to Mobilnost koji za cilj ima da promoviše, edukuje i motiviše mlade da učestvuju u različitim programima razmena i mobilnosti. Konkretno, ovaj poziv upućen je studentima, kulturnim radnicima i umetnicima, omladinskim radnicima, budućim nastavnicima, koji će učešćem u projektu How to Mobilnost, steći potrebne alate za apliciranje, upravljanje i promociju programima mobilnosti ali i projektima uopšteno.

Poziv je otvoren do 15. oktobra i nalazi se na linku https://forms.gle/EUedKftcXHXxnRWUA, a nakon selekcije učesnika, počeće niz radionica, info dana i konferencija sa domaćim i stranim ekspertima iz različitih oblasti, kao i redovnim korisnicima programa mobilnosti, koji će svoja iskustva podeliti sa našim učesnicima.

Projekat How to Mobilnost se realizuje kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2). 

Drugi projekat koji se tiče mladih između 18 i 25 godina, jeste projekat Debate, not Argue, koji se realizuje kroz Erasmus+ platformu. U ovom projektu mladi će učiti o medijskoj pismenosti, prepoznavanju lažnih vesti i pravilnom prikupljanju informacija radi kreiranja kritičkog mišljenja. Ovaj projekat će podražumevati niz onlajn radionica sa ekspertima širom Evrope, kao i učešće u šestodnevnom programu u jednoj od zemalja partnera (Češka, Belgija, Litvanija, Poljska i Srbija). Prijava za ovaj projekat biće vršena putem sledećeg linka: https://debatenotargue.eu/open-call.

Mladi će moći da se prijave za učešće takođe do 15. oktobra, nakon čega će biti selektovano 20 učesnika projekta. 

Za mlade koje interesuje filmmejking i audio-vizuelna produkcija, a imaju između 15 i 20 godina, Novo kulturno naselje organizuje Art Kvart – Start! 2022, u okviru kog će mladi moći da učestvuju u besplatnim sekcijama režije, glume, produkcije u audio-vizuelnim medijima, stripa i audio produkcije. Radionice će se odvijati jednom nedeljno, a krajnji produkt projekta će biti kratak film koji će se izroditi iz mašte i zajednički provedenog vremena omladinaca na sekcijama i njihovih mentora. Ovaj projekat idealan je za mlade koji završavaju srednje škole, ili su na početku studija i razmišljaju da se umentnošću bave u budućnosti, ali i za one koji svoje slobodno vreme žele da iskoriste učestvovanjem u kreativnim procesima.

Mladi će za radionice stripa, audio produkcije i produkcije u audio-vizuelnim medijima moći da se prijave slanjem mejla na adresu [email protected] do 15. oktobra 2022. dok su mesta na ostalim sekcijama već popunjena. Projekat „Art Kvart – Start! 2022” podržan je od strane Uprave za sport i omladinu grada Novog Sada – Kancelarije za mlade.

Cilj ovog objedninjenog poziva jeste da mlade novosađane usmeri ka onome što ih najviše interesuje i ponudi teorijska i praktična znanja iz brojnih, međusobno povezanih oblasti. Kao organizacija koja se može pohvaliti sa preko 1100 održanih edukativnih radionica, naša motivacija je da mladima omogućimo ulaz u svet kulture, umetnosti i kreativnih industrija, poštujući i negujući sve norme savremenog civilizovanog društva i građanske participacije. 

Udruženje Novo kulturno naselje je u sklopu inicijative za osnivanje Kulturnog centra na Novom naselju, od 2014. do danas uspešno realizovalo 20 festivala, preko 1100 edukativnih i umetničkih radionica i događaja, volonterskih i humanitarnih akcija, akcija ozelenjavanja, čišćenja i uređivanja javnih prostora kao i nekolicinu međunarodnih projekata.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *