fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Oblakoder plejlista: AIGEL

U susret beogradskom koncertu, pitali smo članove benda šta slušaju ovih dana, a oni nam kroz par rečenica otkrivaju i zašto su se baš te pesme našle na njihovoj plejlisti

27. April 2024

Predstavljamo vam Spotify playlist-u koju su za Oblakoder pripremili Ilja Baramija i Aigel Gaisina članovi rusko-tartarske grupe AIGEL. Elektronski duo AIGEL, kombinuje atmosfersku elektroniku Ilje Baramije, i svetle tekstove i hipnotički vokal Aigel Gaisine. Posebno su se istakli pesmom „Татарин“ („Tatar”), koja je u 2017 doživela viralni uspeh i odmah donela bendu široku publiku. Jedan za drugim, bend je objavio jaka izdanja kao što su „1190″, „Музыка” („Muzika”), i „Эдем” („Raj”), gde je proširio spektar tema obrađenih u tekstovima.

Beogradska publika moći će da se upozna sa njihovim zvukom već 14. maja, na koncertu koji će biti održan u Dorćol Platzu. U susret koncertu, pitali smo članove ovog benda šta oni slušaju ovih dana, a oni nam kroz par rečenica otkrivaju i zašto su se baš te pesme našle na njihovoj plejlisti.

Ilja Baramija

Floating points – Birth4000

Preispitivanje klasičnog disko bita od Sema Šeperda.

Kim Petras – <deamons>

Nedavno sam otkrio Kim i preporučujem vama, ako već niste poslušali.

Skrillex – Rumble

Jedna od najboljih pesama prošle godine.

Zerb, Kordhell, Sofiye Nzau  – Mwaki (Kordhell remix)

Kordhelov remiks, sjajan plivajući bas.

Hans Zimmer – Dream of Arrakis

Najupečatljivija ritmička linija u filmskoj muzici.

James Blake – I want you to know

Džejms sa veoma atmosferskom i energičnom pesmom.

Grimes, BloodPop, HANA – We appreciate power (BloodPop remix)

Odličan remiks klasične pesme Grajms.

Fotografija: Tanya Lepp

Aigel Gaisina

Plastikman, Richie Hawtin – Consumed

Moja omiljena berlinska pesma – u njoj su čarobne noći bez sna, ljubav, nerazumljiv govor, čudni lepi ljudi, šetnje po toliko ludom i šarenom grafičkom šarenilu da još uvek ne mogu da zapamtim svoju sopstvenu ulicu u ovom bunilu izražavanja grada, na kojoj već pola godine živim, ona je previše bogata i detaljna.

Plastikman, Richie Hawtin – Disconnect

Takođe jedna od mojih omiljenih noćnih berlinskih pesama, verovatno o otpuštanju i večnom beskućništvu koje sam kao da postepeno prihvatila i zavolela, on stalno ponavlja „disconnect” i zvuči tokom pesme kao da je zvuk prekidača strune, čini mi se da mi se sada kidaju stare neuronske veze i to je dobro, više mi nisu potrebne u ovom novom svetu.

Zomby – witch hunt

Ovu pesmu mi je poslao Ilja u 2016. godini, ceo album Zomby zapravo, ali baš uz ovu pesmu želim da plačem, tu su moji 30 godina, moja prva ogromna tragedija, strah, usamljenost, prisilna moć i propast iluzija, koje od tada više uopšte nema, i baš tada i uz ovu pesmu sam se s njima oprostila.

The Blaze – Territory

Mnogo godina obožavam The blaze i ovu pesmu i spot za nju, a bukvalno pre nedelju dana bila sam na njihovom koncertu u Berlinu, to je bio najbolji koncert u mom životu, skoro religiozno iskustvo, čak bih uklonila skoro, ali mi se ne sviđa reč “religiozan”, to je bilo visoko duhovno iskustvo, ispunilo me svetlošću.

Дышать – Шулай

Odlična nova tatarska pesma.

Gang Gang Dance –  A) Glory in Itself B) Egyptian

Ova muzika je bila na mom zvonu mog omiljenog nežno zelenog nokija 2100 u 2004. godini, bila je vrlo glasna, tada nije bilo strimovanja, ali luda muzika nekako se širila kroz prijatelje, sada sam ih pronašla na pretraživaču i na Spotify-u, i videla odakle su, nemaju toliko mnogo slušalaca, za mene je pronalaženje starih omiljenih grupa na striminzima i saznavanje nečega o njima slično tom osećaju, koje osećam kada mi tata nešto piše na WhatsApp-u ili šalje nešto sa TikToka, tata i WhatsApp i TikTok su toliko različiti univerzumi…

Fenekot – Let Me Down Slowly – Slowed + Reverb

Muziku mi često otkriva moja ćerka Liza, koja je upravo napunila 13 godina, znam njene plejliste napamet jer ih stalno pušta u krug, ova pesma je na primer iz njene plejlista za spavanje, svake noći zaspi dok je ja mazim po glavi i čujem tu pesmu.

ooes – Night

Ovo je takođe pesma iz ćerkine plejliste za spavanje, i ja takođe znam svaki zvuk napamet i naravno da je volim, ona se kod mene asocira sa najdražom osobom na ovom svetu i za mene je tako dragoceno čuti kako zvuči njegova duša.

Sofi Tukker – Purple hat

Prosto obožavam Sofi Tucker, njihov zvuk, lakoću, ironiju, njihov bas bubanj na mojim monitorima zvuči jednostavno kao božanstveno otkrovenje.

TNGHT, Hudson Mohawke, Lunice – Dollaz

TNGHT odličan ludi bend, čak sam se u naletu pretplatila na njihov instagram, do čega obično ne dolazim i obožavam njihov profil ne manje od njihove muzike.

Messi – Money is big

Pesma sa plejliste moje ćerke, potpuno nejasno kako je tamo dospela, kod momaka na spotifaju samo 180 slušalaca, dvoje od njih smo mi.

Recoil – Chrome

Ovu pesmu mi je poslao Ilija negde oko 2017. godine, kada smo počeli da pravimo muziku zajedno, recoil me je u principu šokirao i sa ovom pesmom je povezano mnogo lične drame tih godina.

Dead Man’s Bones – Pa Pa Power

Imam 27 godina, zaljubljena sam, vozimo se autom, divno je leto u Naberežni Čelni, ne znam ni da postoji zatvor, pandemija, rat i da ću za 10 godina da živim u Berlinu, a moja dvogodišnja ćerka će ići u nemačku školu.

Hope Sandoval & The Warm Inventions – Trouble

Veoma korisna pesma za mene u svom trenutku o problemu koji izgleda da je u meni, isto tako, nedavno sam shvatila da je često problem ne samo u meni, već ponekad uopšte nije u meni.

Son Lux, Rafiq Bhatia – Easy

Moj utešni hit svih vremena, oni mi pevaju „lako” i ja samoj sebi govorim lako, sve će biti u redu, i nastavljam dalje.

Naslovna fotografija: Dilusa Gimadeeva

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *