fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Oblakoder vs Balkanrock: Top 5 domaćih singlova u 2019. godini

Oblakoder i Balkanrock ponovo odmeravaju snage - ovog puta biramo domaće singlove! Glasajte za svog favorita na sajtu!

27. December 2019

Oblakoder vs Balkanrock: 20% preklapanje


Nežni Dalibor – Ne mislim

Nakon albuma ,,U slojevima”, koji je objavljen 2018, Nežni Dalibor nas je ove godine obradovao singlom i spotom ,,Ne mislim”. O ovoj pesmu je najvažnije reći da nas stavlja u posebno raspoloženje, koje uspeva samo Nežni Dalibor.

Proto tip – Nisam neko

Jedna od najeksplozivnijih numera ove godine, koja nosi specifičnu dinamiku. Osim odličnog zvuka, tekst pesme predstavlja pravu poeziju.

Dogs in Kavala- Savo

Iako smo se dvoumili da li da ih smestimo na top listu najboljih spotova ili singlova ove godine, ipak su završili ovde. Savo je prvi singl beogradskog tria kojim najavljuju njihov album „Zubi”, u izdanju Krave 22. Energična garažna psihodelija!

Virvel – U svet

Virvelovski! Ovaj bend ima autentičan zvuk, koji biste prepoznali da se probudite u pola noći. Ove godine su nas obradovali albumom „Žena sa bradom, patuljak, idiot” (koji je takođe naša topla preporuka), a koji su najavili singlom „U svet”.  Uvek se rado prepuštamo magičnom svetu u koji nas uljuljka ovaj bend.

Kezz – Nasmejan

Tamara Ristić Kezz predstavlja jedinstven zvuk, kao i energiju na sceni. Od kada se pojavila na sceni Kezz je osvojila naša srca, ali ova numera potvrđuje i činjenicu da je sve veštija u kombinovanju elektronskog zvuka i specifičnog stila pevanja koji neguje. Njene pesme, polako, ali sigurno, počinju da vladaju plesnim  podijumima.

MORA – Dana Tremor

Niška MORA nas je ove godine nagradila kompletnim EP-em ali i drugim singlom i spotom za pesmu Dana Tremor. Nenad Tasić je sa Zoraninim vokalom uspeo da dočara zaista atipičnu i autentičnu atmosferu u jednoj muzičkoj numeri. Što se samog spota tiče, njega karakterišu tople boje,igra svetlosti i krupni kadrovi, a u njemu se pojavljuju sve što treba: ofarbani ljudi, koza, zmija i naravno lepa devojka.

Nežni Dalibor – Ne mislim

Kako smo saznali iz uskih krugova, alternativni rok sastav Nežni Dalibor već ima spreman album, a priliku da nam samo zagolica maštu, kako će on kompletno izgledati, je dao ,možda baš, u ovoj numeri. Malo mirnija i povučenija pesma govori o reakciji spoljnih uticaja na jedinku i postepenom putovanju ličnosti unutar sebe.
Gitarske deonice začinjene suptilnom klavijaturom i ritam sekcijom čine ovu kvalitetnu pesmu možda i singlom godine.

Poez11a – Čekajući Sreću

U ovoj stvari ima pop, bluz, elektro, psihodeličnih detalja za koje je potrebno slušanje iznova i iznova da bi se svi ukačili, a svaki put neki drugi detalj dolazi uhu u prvi plan. Slično je sa tekstom. Pomislite da ste razumeli, a onda ipak niste sigurni i potrebno vam je novo slušanje. To je upravo lepota. Nema zadatog značenja već ga otkrivate sami. Na prvom sledećem mapiranju bendova na Balkanu obavezno u grad Bor dodajte jedno ime pored Goribora, dodajte ime Poez11a.

[machina] feat Ode & Zoster – Seksi šaman

Nije više samo “Hibridicus balkanikus” taj čudni cvet koji iz govana raste, već se sranje u pesmi “Seksi šaman” širi na celo čovečanstvo, na mnoge greške koje smo pravili i pokušaje koji su nas dodatno udaljavali od našeg mira. Zoster i Mario magično doprinose pojačanju nihilizma ove pesme jer, kao što znamo, oni kroz svoj bend takođe prenose ovakve poruke kroz šalu, ali ovde više nema mesta ni za to. Sve je postalo smrtno ozbiljno i mora se upreti prstom kako bi se sekao koren koji “što je dublje više slavi dna”.

Johanbrauer – Tundra

I ostaje nam još naš apsolutni favorit sa Hali Gali kompilacije (evo ovde ćemo da ih pomenemo). Ovo je jednom rečju – HITČINA! Johani su dugo čuvali i brusili ovaj dijamant, a onda ga širokoj publici predstavili u pravom trenutku. Cela pesma je catchy do koske i posle prvog slušanja biće duboko urezana u svim brazdama vašeg mozga. Molićete da vam, kao u pesmi, bezbroj pucaju u kolena i gaze vas kolima. Ali nikad nije dovoljno i zato nemilosrdno silujte repeat.

This poll is no longer accepting votes

Glasajte za vašeg favorita:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *