fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Omiljenih 10 filmova za novogodišnje izležavanje

U duhu praznika, raspusta i izležavanja, sastavili smo našu listu najlepših novogodišnjih filmova, pogodnih za zimski filmski maraton!

4. January 2020

Ne postoji bolji način utapanja u prazničnu atmosferu (ili prazničnu lenjost) od gledanja filmova, dok smo ušuškani u ogromno ćebe sa nekim toplim napitkom i medenjacima (i dok čekamo razbistravanje smoga i da padne prvi pravi sneg). U tom trenutku, najgora stvar na svetu postaje neodlučnost pri odabiru nekog prazničnog klasika koji će polako, ali sigurno prostoriju ispuniti srećom i novogodišnjim duhom. Kako bismo vam pomogli, sastavili smo našu listu najlepših novogodišnjih filmova, pogodnih za zimski filmski maraton! Uživajte u osećaju da ne znate koji je dan u nedelji i gledanju filmova dok se ne istope boje.

Sleepless in Seattle (1993)

Film počinje na Božić, kada sin usamljenog oca poziva radijsku emisiju i traži novu ženu za svog tatu. Film prati njihovu životnu priču, ali i priču žene koja je u kolima čula emisiju, i koja iako postaje verena, počinje da mašta o čoveku koga ne poznaje, čiji je glas jednom u životu čula na radiju. Odlučuje se da mu napiše pismo, a film se završava, ni manje ni više, nego na vrhu Empajer Stejt zgrade u Njujorku.

The Nightmare before Christmas (1993)

Večito je, i neodgovoreno pitanje da li se gleda pred Noć veštica ili Božić. U ideji fenomenalnog Tim Burtona, ovaj film daje odgovor na pitanje šta se desi kada se u izmišljenom gradu Noći veštica neko prezasiti monotonijom užasa i odluči da promeni praznik. Džek Skelington (Deni Elfman) polazi putem Deda Mraza sa ciljem da tu ulogu preuzme na sebe, uz burne reakcije čudovišta iz njegove jezive domovine.

Love actually (2003)

U stvari ljubav je britanska romantična komedija režisera Ričarda Kertisa, koja mu je obeležila karijeru. Radnja tumači priče najrazličitijih parova, gde se svaki na svoj način suočava sa problemima ljubavi i sreće. Film ima genijalnu glumačku postavu koja ga čini klasikom među ovim kategorijma, i ispunjen je dobrim forama i prepoznatljivim scenama.

Diary of Bridget Jones (2001)

Možda najbolji chick flick ikada snimljen. Jedno od najšarmatnijih britanskih ostvarenja prati priču mlade devojke Bridžet koja rešava da promeni svoj život, kao i da kao deo promene, počne da piše dnevnik. A onda upoznaje jednog dobrog frajera, a nakon njega – još boljeg.

The Holiday (2006)

Romantična komedija u kojoj dve devojke za praznike menjaju domove ( nešto kao menjam ženu, al ipak malo bolje producirano) kako bi pobegle od ljubavnih problema. Naravno, potpuno se pronalaze u novoj okolini, ali i rešavaju ljubavne probleme – zaljubljivanjem u nove momke! Na kraju filma, svi slave Božić zajedno!

Harry Potter  (2001 – 2011)

Možete da izaberete jedan od filmova iz sage, ili da jednostavno odgledate sve. Decembar, Hari Poter i Sava centar su u detinjstvu bili nerazdvojiva kombinacija. Danas je to više: bilo kad, Hari Poter i kauč, ali je osećaj isti.

Home alone (1990)

Nezamisliva je činjenica da prođe praznična sezona, a da se neki od delova ovog serijala ne emituje bar nekoliko puta nedeljno na raznim frekvencijama. Naime, film govori o (tada) osmogodišnjem Kevinu Mekalisteru, kojeg roditelji zaboravljaju kući i odlaze u Pariz da bi proslavili praznike sa porodicom. Dalja radnja prati Kevina (Makoli Kalkin) koji se snalazi sam pokušavajući da odbrani kuću od lopova Herija (Džo Peši) i Marva (Danijel Stern).

Film je režirao Kris Kolumbo, na IMDB-u je ocenjen sa 7.6.

Elf (2003)

Elf je američka komedija koju je režirao Džon Favro, a glavnu ulogu tumači Vil Ferel. Ovaj film govori o Badiju,  čoveku  koji je odrastao na Severnom Polu, misleći da je jedan od Deda Mrazovih pomagača. Nakon šokantnog saznanja da je usvojen, Badi se baca u potragu za svojim biološkim roditeljima i odlazi u Njujork, šireći usput novogodišnji duh u naizgled tmurnom i ciničnom „običnom“ svetu. Takođe, jedan je od onih filmova koji su toliko glupi, da su urnebesni.

A Charlie Brown Christmas (1965)

U ovom kratkom, bezvremenskom animiranom filmiću, Čarli Braun je razočaran komercijalizacijom i pokušava da otkrije istinsko značenje Božića uz pomoć prijatelja, svog psa i jedne male božićne jelke.

It’s a Wonderful Life (1946)

I za kraj – klasik. Neverovatno je zamisliti da ovaj, pravi Božićni klasik, kada je tek izašao, nije osvojio srca publike. Film Frenka Kapre, prati priču ambicioznog čoveka koji, nezadovoljan životom rešava da se ubije i to na Badnje veče. U toj nameri sprečava ga anđeo čuvar, koji se pojavljuje kako bi mu pokazao koliko je zapravo život divan.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *