fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Omiljenih 5 mesta u Zagrebu: Dimitrije Dimitrijević

Sa frontmenom benda Igralom o njegovim omiljenim lokacijama u hrvatskoj prestonici

19. March 2024

Muzičko hodočašće do čarobnog mesta gde se zvuci afričkog električnog bluza susreću sa rock tradicijama Balkana – to je ono što ćete čuti i iskusiti u četvrtak, 28. marta, u Zappa bazi na koncertu sastava Igralom. Ovaj sastav čine Dimitrije Simović, poznatiji pod svojim umetničkim imenom Dimitrije Dimitrijević, Mladen Marjanović i Ivan Cvetković Ivši. Za sobom imaju tri izdanja, njihov prvenac Pogrešna poznanstva iz 2015. godine, Sunovrat iz 2017. godine, kao i poslednje izdanje Premalim stvarima, koje su za Menart objavili prošle godine.

Iako ovaj sastav funkcioniše na relaciji Beograd-Kragujevac-Zagreb, odnosno u gradovima u kojima žive članovi benda, to ih ne sprečava da aktivno stvaraju i sviraju. Dimitrije je odrastao u Nišu, ali se vremenom preselio u Zagreb, gde trenutno živi, a mi smo iskoristili priliku da ga pitamo koje su to njegove omiljene lokacije u hrvastkoj prestonici.

Dolac

Dolac je pijaca u centru grada Zagreba, odmah iznad Trga Bana Jelačića. Dijagonalno od statue „kumice”, proteže se prostranstvo stolova na kojima se može naći najfinije voće i povrće, domaće. Ima tu i mesa, sireva i cveća… Ova pijaca je simbol grada, i svaki odlazak do tamo predstavlja jedan svečani čin promišljanja ručka.

Šloserove stepenice

Šloserove stepenice su fenomenalni momenat u gradu, vode ka jednom od najlepših naselja u Zagrebu – Šalati. Pored svoje praktičnosti, prava su poslastica za šetača. Dragi zvuci su mi zadihani razgovori ljudi koji se penju njima.

Vlaška ulica

Padajuće Sunce pred ulazak u jednu dugačku i meni predivnu ulicu – Vlašku. Iako puna napuštenih lokala, relativno jednolična, ova ulica u meni budi posebni sentiment i mogu da gledam u izloge, izgled građevina ili da promišljam njihovu funkciju, da gledam u pod ispred sebe ili u ljude, i da mi nikada ne bude dosadno kada kroračam njome uglavnom na putu do Kvatrića.

Antikvarijat Brala

Antikvarijati me ispunjavaju. Obožavam da svratim, s ciljem ili bez cilja, volim da gledam knjige i da ih čitam. Volim i da ih tražim. Ovaj antikvarijat je onako fino zavučen, u centru, a skriven, pravi dragulj tog famoznog Dežmanovog prolaza. Iznad objektiva mi se ukazalo „Fukoovo klatno”, pa sam tad kupio Ekovu knjigu s velikim veseljem.

Caffe bar Limb

Moja omiljena birtija. Tamo sam upoznao puno dragih i pametnih ljudi, naslušao se dobre muzike, sklopio partnerstva i ostvario saradnje, opijao se i smejao bezbroj puta. Obožavam taj kultni kutak Zagreba. Vidimo se tamo!

Fotografije: Konstantin Kondrukhov

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *