fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Palms Voice objavio novi spot

Pred svoju sutrašnju promociju u Ljubimcu, Palms Voice je svoje fanove obradovao novim spotom za pesmu „NDE”.

23. January 2019

Pred svoju sutrašnju promociju u Ljubimcu, Palms Voice je svoje fanove obradovao novim spotom za pesmu „NDE”, u kom glume Ana Mandić i Pavle Čemerikić, a kameru, režiju i montažu potpisuje Staša Bukumirović.

Za svoju saradnju sa Stašom Bukumirović, Boris Milanović aka Palms Voice, ističe da je veliki fan njenog rada i da je kontaktirao pre nekih godinu dana.
„Sama je odabrala pesmu sa albuma za koju je htela da nešto napravi (sticajem okolnosti je odabrala verovatno najcrnju pesmu sa albuma, tematski vezanu za nervni slom). Razvoj ideja i priprema snimanja, u koje se nisam puno mešao, su potrajali, ali je realizacija bila ekspresna.”

O spotu i ideji za stvaranje istog Staša naglašava: „Razmišljanje i stvaranje ovog spota mi je krenulo sa drugačijeg mesta nego inače, daleko je ličniji, ali je zapravo stravično univerzalan. A opet, u glavi imam svoje čitanje, jedan osećaj, a znam i vidim kako ga ljudi mogu osetiti na različite načine, i već prvi komentari sa ženskih i muških strana savršeno potvrđuju svu tragediju suprotnosti doživljaja istih stvari medju polovima i u odnosima.”

 

Palms Voice je projekat za koji je ideja nastala još davne 2007. godine, u periodu kada je Boris u stanju svoje kreativne eksplozije, koja je trajala od avgusta do decembra iste godine, svakodnevno beležio svoje muzičke ideje.

„Tokom tih 120 dana sam skoro svakodnevno beležio barem jednu novu muzičku ideju. Na kraju se moglo prebrojati njih 140. Negde tačno na polovini pomenutog perioda sam doživeo nešto nalik na nervni slom. Oporavio sam se i nastavio da izbacujem ideje istim tempom. Tokom celog perioda se nisam vraćao na već napravljeno, samo bih išao dalje. Znao sam da sam pravim nešto veliko. Takođe sam znao da u tom trenutku nisam bio u stanju da se bavim razradom ideja.”

Kako dodaje: „ Moja dugogodišnja, ili celoživotna frustracija društvom, koja je u pogledu odnosa sa suprotnim polom emotivno najsloženija, je sticajem okolnosti krajem te 2007. godine kulminirala. Pravio sam saundtrek za spaljivanje svih mostova i potpunu izolaciju. Intenzitet i raskošan kolorit emotivne motivacije takve misije je bio krajnje inspirativan, ne verujem da sam ni pre ni posle tih 120 dana iskusio išta slično.”

I tu je i stalo, sve dok vremenom u beležnici nisu počele da se skupljaju ideje, misli, kristali doživljaja, nakon čega se tokom 2017. iskristalisalo da su to zapravo tekstovi pesama i njihovi naslovi: „U nekom trenutku pravim selekciju najubedljivijih muzičkih motiva i svakom pripisujem jednu ili više korespondirajućih misli iz beležnice. Osećam se kao da uklapam delove slagalice, koja će dati sliku emocija koje sam osećao pre deset godina.”

U maju 2018. debi album „Palms Voice” je digitalno objavljen kao izdanje Pop Depresije i Kišobrana, a u međuvremenu je realizovano i fizičko CD izdanje. Za svoj samostalni prvenac Boris ističe da dosta vuče ka popu, pri čemu pop za njega znači nešto duboko, kompleksno i slojevito.

Numere sa ovog izdanja, moći ćete da poslušate sutra od 20h u Ljubimcu.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *