fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Pet razloga zbog kojih smo oduvek znali da vanzemaljci postoje

Izgleda da postoje dokazi koji kažu da su mali zeleni među nama, ali mi smo to oduvek znali i bez sazivanja sudova, konferencija za štampu, i ostalih uzbunjivanja

9. August 2023

Divni bend iz Atine, ali one u Džordžiji, REM, odavno je pevao svoju lepu mizantropsku pesmu It’s the end of the world as we know it, (and I feel fine). Tu su nam sarkastično prikazali da sve što nam se svakodenvno događa neminovno dovodi do kraja sveta, ali i da, kao što kaže neka druga pesma, ako propadne – nije šteta. Pominjem REM jer me podseća na skorašnje vesti u kojima se pretpostavlja, nazire i tvrdi da su vanzemaljci najrealnija pojava u našim životima, i da nam malo fali pre nego što whistleblower, izvesni Dejvid Gruš, bivši Pentagonov zaposleni, ispriča baš sve o tome kako američka vlada poseduje informacije i taji postajanje NLO-a.

Nama ne preostaje ništa, osim da kažemo Dobro jutro, Kolumbo, jer nije baš najčudnija vest i nije baš da smo uzdrmani u svojim postojanjima zbog ove priče. Međutim, postavio se i taj narativ u kom ceo svet apsolutno zabole svaka briga za ovu vest. Većina to objašnjava upravo kao i poentu gore navedene pesme REM-a. Toliko stvari se desilo u samo prethodne tri godine, da nas više ništa ne može iznenaditi. Kada uporedimo sa dešavanjima od pre pet ili deset godina, mnogi od nas se i nadaju da će doći neki vanzemaljci da nas kolonizuju, da se odmorimo malo u čarima ropstva, nakon sličnih čari kapitalizma.

I sve to ima svoje. I mnogo veći problemi zaista postoje, sem tog što američki predsednici taje da postoji inteligentni život mimo planete Zemlje. Cena kvadrata od Beograda, preko Njujorka, sve do Nju Delhija je mnogo veći problem. Rat i ostale vesele, krvave igrarije da ne pominjemo. I da, jesmo letargični i sve nam je jedno, ali moramo da se pogledamo u oči i kažemo – Ma brate, znali smo da postoje sve ovo vreme.

Postoji niz primera u pop, opštoj, i regularnoj kulturi koji to potvrđuju, i ako ste sve ovo vreme sedeli i živeli u ubeđenju da smo u univerzumu jedini koji znaju pravila ofsajda, da naprave omlet, ili da sastave letelicu, onda ste, nemojte da se ljutite, ali izgledali baš ovako:

Evo nekoliko laganih primera koji samo potvrđuju da nismo sami, sami i ničiji, što kaže Delča.

Piramide

Stara je pričica da su piramide prekomplikovane bile za napraviti bez neovozemaljske pomoći. I to one prave piramide, ne one bosanske što ih Đoković posećuje, da bi meditirao i gledao u sunce. E sad, dok će mnogi ukazati na postojanje Boga, Amon Ra, ili šta je već tad bilo u modi za verovanje, ostaje ona omiljena zabava u zamišljanju da su mali zeleni, ni manje ni više, nego pomogli Egipćanima u nošenju ovih cigletina i kamenčuga kroz pustinju, ne bi li sagradili svetsko čudo. Inače, u ovo novije woke vreme, ova teorija je proglašena za, pa pazi sad, rasističku, jer se iza toga krije da beli čovek ne veruje da narod druge boje kože može da napravi ovakvo zdanje. Zbog ovakvih razmišljanja se i nadam skorašnjem dolasku neke zelene braće sa Jupitera.

Area 51

Više puta ponovljena laž postaje istina, to svi znamo, a ako svi više puta pomenemo da postoji Area 51 i da Ameri u sred neke pustare u Nevadi vrše nekakve eksperimente, onda dobijamo to da svi verujemo da se baš tamo kriju sve te letelice, tela vanzemaljaca i ostale vesele memorabilije iz Dosijea X. Pre neku godinu je organizovan facebook event Storm Area 51, gde se ceo pošten i nepošten meme svet rešio da napadne odjednom, otvori kapije, i sazna istinu. Naravno, niko se nije pojavio i niko nije ispoštovao ideju. Ne pitajte kako znam. Što se tiče domaćeg terena, Area 51 bi kod nas bilo vrlo verovatno nešto oko Rtnja, s obzirom na broj čudaka koji se smuca okolo verujući u isceljujuće moći te planine.

Tom De Long iz benda Blink 182

Blink 182, omiljeni pop-pank bend nas rođenih osamdeset i neke, su se rasturali i sastavljali nekoliko puta. Ipak, najbolniji je bio odlazak alfe iz kombinacije alfa i omega ovog benda, Toma de Longa. Nije mu bilo dovoljno to što je napisao pesmu Aliens exist, čovek je rešio, potpuno pri čistoj svesti, da se bavi vanzemaljcima i otkrivanjima stvari vezanih za njih i njihovo postojanje. Godinama kasnije, otkrio je šta je već otkrio, vratio se u bend, krenuli su dalje na turneje i imali su jako uspešan koncert na Koačeli ove godine, gde su se svi padavičari sa oduševljenjem sećali srednjoškolskih dana. Na kraju, sa novim vestima o bivšem Pentagonovom službeniku koji je rešio da otkrije svima istinu, Amazon music je rešio da oda prizanje Tomu za njegov višegodišnji trud i zalaganje na polju raskrinkavanja laži. 

The Simpsons did it

Svi znamo za foru da su Simpsonovi predvideli sve živo u svojoj seriji. Neke stvari jezivo tačno, neke malo rastegljivog pojma. Ali ako su imali u svojim epizodama cenzurisanje Mikelanđelovog Davida, Trampa za predsednika, Lejdi Gagu na Superboulu, Facetime, pandemiju koja dolazi iz Azije pre nego što su se sve ove stvari desile u stvarnom životu, zašto onda da ne poverujemo da su predvideli i dolazak osvajača iz svemira.

David Bowie

Realno. Čovek je odradio sve što je želeo na ovoj planeti, pevao nekoliko puta o svom rodnom kraju u svemiru, napravio svoje poslednje remek-delo, pokupio prnje i vratio se kući na Black Star, a nas ostavio da se patimo sa svim ovim što je ostalo na Zemlji iza njega.

Naravno, ima i onih dosadnijih „dokaza”, poput hvatanja signala na satelitima, ostataka DNK koji su možda vanzemljaske bakterije, misteriozni radio signali, kao i fosili potencijalnih Marsovaca ili čega god, koje su pronašli ljudi pošto je sa meteoritom to nešto stiglo na Zemlju, ali to su već stvari za nauku ili teoretičare zavere, a ne za ozbiljan primerak novinarstva, kao što je ovaj tekst.

Tekst je satriričnog karaktera i ne odražava istinite činjenice i naučne dokaze.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *