fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Pocket palma u sklopu regionalne prolećne turneje stiže i pred srpsku publiku

Nakon nastupa u Nišu i Novom Sadu, čitavu turneju privešće kraju 4. maja nastupom u Beogradu

23. April 2024

Hrvatski synth-pop trio pocket palma trenutno se nalazi na regionalnoj prolećnoj turneji, u sklopu koje promovišu aktualni hvaljeni treći studijski album „III”. Upravo ovog vikenda, 26. i 27. aprila stižu pred publiku u Nišu i Novom Sadu, a čitavu turneju privešće kraju 4. maja nastupom u Beogradu.

„Jedva čekamo ponovo svirati u Srbiji. Puno dragih sjećanja nosimo iz nekih dosadašnjih putovanja i nastupa u Srbiji, pa nam je drago da imamo priliku predstaviti i svoj treći album u Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Fanovi su tu skroz drugačiji nego u Hrvatskoj i zanimljivo nam je promatrati te razlike u publici, to i je jedan od većih razloga zašto smo odlučili baš krenuti na turneju po cijeloj regiji”, poručili su članovi benda Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek.

Krajem septembra prošle godine bend je objavio treći studijski album „III”. Izdanje je naišlo na pozitivne reakcije publike i kritike, a oni sami će reći kako ovaj album smatraju svojim najodvažnijim do sada: „Zvuk je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima” poručuju dobitnici nagrade Porin.

I dok njihova zajednička priča seže u 2012. godinu kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project, svoje muzičko putovanje zaokreću preimenovanjem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album „pocket palma” iz 2019. sa kojeg su predstavili singlove „godišnji” i „ono što nam inače nedostaje” daje im snažan vetar u leđa, da bi se zatim s albumom „Atomi” nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Uz izvedbu pesama sa aktualnog albuma, publika na ovoj turneji može očekivati i set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su „mene nema“, „Daleki poljupci” ili „zauvijek“, a na oduševljenje fanova, u koncertni repertoaru su vratili i jedan od favorita, pesmu „malena”.

Bend je u proteklih nekoliko nedelja već održao zakazane nastupe širom Hrvatske i regiona, od Zagreba, Osijeka do Rijeke i Varaždina, pa sve do Podgorice i Skopja, a pred njima su još tri koncerta u sklopu aktualne turneje. Kako je već spomenuto, 26. aprila stižu u Niš (Klub Feedback), dan kasnije, 27. aprila u Novi Sad (KC Lab) i zatim 4. maja u Beograd (Zappa Baza). Ulaznice za navedene koncerte su dostupne u prodaji.

Fotografija: Benjamin Strike

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *