fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Pop sastav Retrospektiva objavio duplo singl izdanje

Novim pesmama „Deo’’ i „Svi su čudni’’ bend Retrospektiva započinje novo poglavlje

8. December 2022

„Prošlo je više od godinu dana kako smo objavili naš debi album „Priče sa hard disc-a’’ pa je došlo vreme da krenemo u neke nove avanture. Ove godine smo svirali u većim gradovima u Srbiji i dobili smo feedback od publike kakvu Retrospektivu najviše vole. Neke nove pesme smo svirali na koncertima, ali smo se odlučili da pesmama „Deo’’ i „Svi su čudni’’ započnemo novo poglavlje. Tako ostajemo verni svom senzibiletetu i izrazu, a sa druge strane publika na nastupima može dobro da se provede’’, rekao je duo o pesmama.

Fotografija: Lilit Andrič

Pored ekipe iz Retrospektive, na ovim pesmama potpisuju se i muzičar i producent Andrija Gavrilović poznatiji kao A.N.D.R. kao i Ana Protulipac za koje momci iz benda kažu da su prvi saradnici koje zovu kada spremaju novi materijal.

Za pesmu „Deo’’ snimljen je i video spot koji potpisuje Zoran Rašić, jedan od najbližih saradnika benda. Ono što ovaj spot čini drugačijim od prethodnih je to što je ovo prvi spot u kome se pojavljuju Aleksandar, Luka i Dušan (Retrospektiva). Scenario, režiju i produkciju potpisuje Retrospektiva, dok u glumačkoj postavi možete videti još neka poznata lica iz sveta muzike. Retrospektiva najavljuje da će svoj drugi album objaviti kao seriju duplih singl izdanja i da je „Deo + Svi su čudni’’ prvo izdanje u nizu.

Fotografije: Zoran Rašić

Autorski pop sastav Retrospektiva osnovan je 2019. godine u Beogradu. Njihovu muziku definiše spoj pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka. Iza njihovih pesama stoje autentičan muški vokal, funky bas i savremeni muzički programing. Retrospektivu čine: Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija.

Nakon nekoliko singlova i albuma „Priče sa hard disc-a’’ objavljenog prošle godine u oktobru, pop sastav Retrospektiva započeo je svoju promo turneju zajedno sa muzičarem i producentom A.N.D.R. sa kojim su u toku ove godine izdali nekoliko pesama. Njihov zajednički nastup odneo je simpatije publike u Domu omladine, na letnjoj pozornici Kalemegdana, CEBEF-ovoj koncertnoj seriji „Atrium Sessions’’, Gradić Festu, Kaleidoskopu kulture kao i u klubovima Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca…

Naslovna fotografija: Lilit Andrič

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *