fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

PPT u Domu Omladine: Sirovost sa šarmom

U petak je održan prvi koncert beogradskog sastava PPT (Prirodno pravo i tečurke) nakon što je bend objavio debi album "U nedostatku volje i smisla".
Piše: Marina Zec

29. January 2019

U petak je održan prvi koncert beogradskog sastava PPT (Prirodno pravo i tečurke) nakon što je bend objavio debi album “U nedostatku volje i smisla”. Koncert je, kao i svaki dobar koncert, trajao previše kratko, a bis nedovoljno dugo, što znači da je bend ispunio očekivanja publike i ostao im dužan novu svirku uskoro .

Koncert je otvoren temom iz serije “Digimoni”, kako bi momci iz benda PPT na šarmantan način najavili svoj izlazak. Na binu je nakon toga izašla dobro poznata postava svim onima koji su već nekada imali priliku da slušaju PPT, a u maloj sali Doma omladine Beograd zaorila se njihova poznata numera “Ludak”.

Svirka je bila preplavljena energijom – kako zbog publike, tako i zbog članova. Evidentna radost i ushićenje nosila je muzičare na bini, pa tako, kako su i sami posle koncerta istakli, nije bilo potrebe da konzumiraju bilo šta što bi ih “podiglo”. Tu je bio adrenalin i pre svega, muzika. Prisutnost benda privukla je publiku, koja je na početku bila udaljena na metar od bine, da se na kraju toliko približila, da su se neki i popeli na binu.

Pošto je u pitanju bila promocija albuma, u maloj sali Doma omladine Beograda čule su se sve pesme sa debi izdanja “U nedostatku volje i smisla”, ali i one koje se nisu našle na albumu. Najveću histeriju u publici izazvale su numere “Ručak”, “Belegiš”, “Slabo” i “Ludak”. Pojedine pesme ispratila je i neizostavna šutka, pored vrištanja, pevanja u glas, skakanja i đuskanja.

Žurku (jer ovo nije bio koncert) su osim dobre muzike i duhovitih tekstova, obojile sirove emocije koje je bend prenosio publici i posvećenost koju je publika vraćala bendu. Zanimljivo je da je ova žurka bila mesto okupljanja svih onih koji su pre svega prijatelji benda i zanimaju ih različiti muzički žanrovi, a ne samo rock i rapcore. Pa tako, čak i da niste znali nijedan tekst, ovo je bila žurka za sve, mogli ste da se uklopite! U tome se između redova sakrila magija ovog pravog rokenrol koncerta, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jer je pravi rokenrol ogoljen, znojav, glasan i omamljujuć. Takav je bio i ovaj koncert. Kakav će biti sledeći, ostaje da vidimo u subotu 2. februara u Zrenjaninu!

Ceo album “U nedostatku volje i smisla” možete poslušati ovde:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *