fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Premijera novog spota Gorica & The Grooveheadz

Beogradski bend ‘’Gorica & The Grooveheadz’’ izbacio je spot za novu pesmu ‘’San na javi’’.

5. April 2020

Beogradski bend ‘’Gorica & The Grooveheadz’’ izbacio je spot za novu pesmu ‘’San na javi’’.

Jedna od najinovativnijih ekipa nove generacije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu spontano je našla svoju muzičku oazu u sastavu Gorica & The Grooveheadz. Bend je okupila kantautorka Gorica Šutić, koja potpisuje muziku, aranžmane i tekstove njihovih pesama. ‘’San na javi’’ je priča o moći mašte i stvaralačkoj magiji majke u odnosu sa detetom, o njenim sposobnostima da ispriča, otpeva i oslika sve zamisli bezuslovnom ljubavlju prožetom potisnutim strahom i brigom. Gorica svoj idealni svet kroji sa svojim muzičkim saputnicima sa džez odseka Muzičke akademije, a animaciju njihove muzičke vizije uradio je vizuelni umetnik Indra iz Indonezije.

Zvuk benda Gorica & The Grooveheadz izmiče žanrovskim odrednicama, ali je očigledan uticaj džeza, soula i elektronike. U nameri da ovu vrstu muzike približe domaćoj i mlađoj publici, tekstovi na srpskom jeziku pričaju o neprikosnovenoj nadi da će se iskrenost, empatija, optimizam i ljubav ušunjati u mnoga srca putem muzike. U tom duhu su pre ‘’Sna na javi’’ objavljene dve numere: na leto 2019. objavljen prvi muzički spot ’’Senke’’ , gde je Gorica utkala svoju ljubav prema plesu a početkom 2020. euforični ’’Otkucaj’’.

Snimanje ovog spota bio je prava epidemija sreće kako je snimljen na jednoj žurci staračkog doma u Novom Sadu. Gorica & The Grooveheadz pravili su žurke u beogradskim klubovima gde se neguje soul i džez muzički izraz – SOUL Society, Strogi Centar, KC Grad ali i u Novom Sadu i Bačkoj Palanci odakle su pojedini članovi sastava.

Muzičari koji čine Grooveheadz-e poznati su domaćoj džez sceni, a to su: Stevan Milijanović, klavijaturista i kompozitor koji svojim virtuoznim umećem i stilskim doživljajem doprinosi u velikoj meri karakterističnom zvuku ovog benda, takodje i autor benda EJO; Aleksa Milijanović, vešti bubnjar kog krasi opasan groove koji lako upliva u bilo koji žanr, takođe član bendova EJO i MING; David Gegić, basista benda MING i aktivni član džez scene čiji se zvuk dobro čuje na jam session-ima u gradu; i Stefan Stehlik, gitarista autentičnog zvuka koji svira u poznatom soul-funk bendu MaraQYa. I naravno Gorica Šutić, vokal, tekstopisac, kompozitor i aranžer koja je poznata domaćoj publici kroz rad na bendovima MING i Robert Glasper Belgrade Experiment

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *