fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Pretty Loud objavile pesmu Ravnopravno

Pretty Loud objavile novu pesmu povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

26. November 2021

Ženski romski bend Pretty Loud objavio je novu pesmu Ravnopravno povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka kampanje 16 dana aktivizma, a u saradnji sa UN Srbija i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost.

Pretty Loud je prva ženska hip hop grupa koja se kroz svoju muziku zalaže za osnaživanje žena u romskoj zajednici. Upravo tim povodom, nastala je i nova pesma sa propratnim spotom koji komunicira ovaj problem.

Ravnopravno je priča o mladoj ženi koja je odrastala u atmosferi nasilja. Ispričana iz ugla te žene priča razotkriva različite dimenzije nasilja and ženama, koje često ostaju tabu. Spot počinje važnim podatkom da svaka treća žena na svetu tokom svog života doživi nasilje. Devojke iz Pretty Loud benda odlučile su da kroz novu pesmu progovore o ovoj važnoj temi, u cilju ohrabrivanja žena i mladih devojaka i podizanja svesti.

„Sve žene treba hrabro da ustanu i otvoreno pričaju o nasilju koje se dešava svakodnevno, u različitim zajednicama. Nedovoljno se priča o tome. Kako to da promenimo? Mi smo odlučile da muzikom zaustavimo nasilje. Zato i ova pesma i ovakav spot. Želimo da se više piše o lepim temama, da su žene uspešne, samostalne i veoma hrabre“, ističu devojke iz benda Pretty Loud.

Ovaj ženski bend stvarajući jedinstvenu muziku ponosno spaja rep i hip hop sa romskim zvukom, a savremeni i urbani pokret sa tradicionalnim plesom. Kroz svoje tekstove šalju jasne poruke o važnosti obrazovanja, pravu na sopstveni izbor, samostalnosti…

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *