fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Prvi singl benda Dukatt

Na srpskom ispočetka

1. July 2020

Beogradska grupa Dukatt objavila je svoj prvi singl „Pesma mesecu”, koji izvode Dušan Strajnić i Anjuta Janković.

U poslednjih nekoliko meseci pojavilo se dosta novih muzičkih sastava na alternativnoj mapi grada. To su ili neka sasvim nova lica, ili miksovi već dobro poznatih muzičara koji su rešili da se oprobaju u novom društvu i pravcu. Jedan od takvih bendova je i Dukatt, koji čini deo Stray Dogg postavke sa kolegama iz drugih sastava.

Dušan Strajnić i Anjuta Janković

Ideja o bendu se rodila nakon što je Dušan radio pesme na srpskom za nekoliko različitih filmskih projekata, a usled čestih sugestija publike Stray Dogga koji peva isključivo na engleskom da bi voleli da ih čuju i na maternjem jeziku.

„Igrom slučaja sam pre nekoliko godina počeo da pevam na srpskom i prve tri pesme su bile baš za filmove – „Nebeska Tema” o Vladi Divljanu, pesma Kraj” za dokumentarni film „Susret”, i na kraju „Pesma mesecu” iz filma Asimetrija, sa kojom je definitivno sazrelila ideja o pravljenu novog projekta. Menjajući jezik na kojem sada pevam i pišem je nova stvar za mene. Iako su počeci uvek nesigurni, definitivno su izazovni i zabavni. Osećam se kao da krećem ispočetka, ali reakcije ljudi koji su me čuli da pevam neku od ovih pesama uživo su me ubedile da će one pronaći svoj put do publike i da treba da postoji bend”, kaže Dukat.

Kao što smo pomenuli, bend se još uvek formira. Ono što je sigurno je da će to biti neobičan spoj poznatih lica koji će prvenstveno biti oslonjen na frontmenov glas. Dok se sve to dešava, rešili su da izdaju prvi singl, pesmu iz filma „Asimetrija”, kako bi se publici predstavili pred leto i napravili lep uvod u jesenji singl sa konačnom postavkom benda i prvim nastupom.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *