fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Setni dens: 5 pesama za ples i tugovanje

Izdvajamo top 5 dens pesama uz koje možete rezati vene (figurativno, naravno) i delove tekstova koji to najbolje ilustruju. Uživajte?

7. June 2018

Koja tema je najčešće obrađivana u pop muzici? Ljubav i sve varijacije na istu, zar ne. Da ne ulazimo sad u ostale teme koje su svakako mnogobrojne – od komentara na društvenu stvarnost, do bezrazložne sreće i euforije – ljubav je svakako dominantna tema u svemu onome što radio, Vavilon Interneta, ili arhiva nerda iz stana do vas imaju da ponude. Ima milion pesama o ljubavi i o svakom srećnom aspektu koji ljubav nudi, ali smem da se opkladim da pesama koje govore u nesreći u ljubavi ima makar duplo više.

Uz te i takve pesme nemate šta da radite osim da, je li, tugujete. Uz piće ili bez, sami ili za stolom u nekom širem društvu, nije toliko važno. Međutim, tamo gde sigurno nećete otići da se osećate kao sranje je plesni podijum. Dakle, ne klub per se, već onih par kvadrata tamo gde ljudi stoje i gibaju se, trapavo njišu ramena, ritmično ljuljaju glavu napred – nazad, i ako drže piće, drže ga jer ne znaju gde da drže ruke.

No, ako vaši partneri u piću za to veče insistiraju da se promeni hemijska ravnoteža u vašim telima i da se ne ode kući pre pet ujutru, najbolje što možete da učinite je da se nadate da ćete makar malo skrenuti misli sa muke koja vas je pritisla. I onda se desi da neki fenomenalni dens ritam, sa snažnim basom i jednostavnom, a pamtljivom muzičkom temom, ne samo da to uradi, već vam kaže: ’’Da, osećaš se kao govance ali i đuskaš i provodiš se u isto vreme. Kakav spoj! Pa gde to još ima?’’

Upravo takvu top listu i sastavljamo. Koje dens pesme nose tužno emotivnu notu, odlične su za đuskanje, ali i da je slušate dok sami vozite autputem u večernjim satima? Naravno, kako ne bismo bili pretenciozni, moramo da naglasimo da ova lista nije apsolutna istina, već krajnje subjektivan izbor.

Za potrebe nastanka ove liste, držaćemo se domaćeg densa kako bismo izdvojili Top 5 dens pesama uz koje možete rezati vene (figurativno, naravno). Izdvojićemo delove tekstova koji najbolje ilustruju sve gore navedeno. Uživajte?

1. E. T. – Da ti nisam bila dovoljna

Uzalud gledam u tebe, u tvojim očima vidim nju
Sve što govoriš zvuči bezveze I znam da lažeš i ovaj put
I dođe mi da razbijem sve, dođe mi da poludim zbog nje
Dođe mi da igram kao i ti, da ti mogu pokazati

2.Dragana Mirković i Beat Street – Samo jedan sat

Hajde priznaj mi da isto želiš ti
Da nisam sam sam u svojim željama
Kreni pokušaj, sve od sebe daj
Zaboravi njega, dođi u moj zagrljaj

3.Ksenija Pajčin – Nino

Nino, zar nemaš podsetnik za strance?
Tu piše da devojke odavde ne žele
Katance i lance
Nino, dolija ptičica na grani
Drugoj zlatni kavez kupi
Slobodu moju mi ne brani

4.Đogani – 200 sa 150

Ja imam mnogo želja, i više manje
Svaku zovem imenom tvojim
Kada te vidim poletim a ti se praviš
Kao da ni ne postojim
Za sve druge hladna ali za tebe
Gorim u svakom trenu
U tvome srcu hoću da živim
Da sanjam na tvom ramenu

5.Mobi Dik – Ulica i broj

Ulica i broj znaju da sam tvoj zauvek
Postao sam mrak da mogu da te zagrlim
Ulica i broj znaju da sam vetar postao
Samo da bih opet mogao da te milujem

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *