fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Slobodna zona na klik: Top 5 filmova koje možete gledati onlajn

Top lista filmova sa Slobodne zone - onlajn, kućno izdanje

11. November 2021

Ljubitelji ste gledanja filmova iz svojih domova, ne volite gužvu, izbegavate veća okupljanja ili ne živite u Beogradu, Novom Sadu i Nišu? Filmski festival Slobodna zona u okviru svog programa organizuje i onlajn projekcije filmova koje će trajati od 10. do 20. novembra.

Ovogodišnje sedamnaesto po redu izdanje filmskog festivala Slobodna zona završeno je 9. novembra, ali samo u bioskopima. Ukoliko u proteklih par dana niste ugrabili priliku i pogledali neke od filmova sa raznolikog programa festivala, Slobodna zona obezbedila je i onlajn projekcije putem platforme KinoKauch.

Većina filmova koji su prikazani u okviru pet dana, koliko je i trajao festival u bioskopima, imaćete prilike da jednim klikom pogledate u vama najprijatnijoj atmosferi. Gledanje filmova na ovoj platformi naplaćivaće se po simboličnoj ceni, ali pored toga, nekoliko filmova iz kategorije Future is here su besplatni za gledanje.

Mi vam kroz ovu listu predlažemo top pet filmova sa onlajn Slobodne zone ili bolje rečeno, filmskog festivala koji se od 10. do 20. novembra održava u vašem domu.

Profesor Bahman i njegovi časovi

Kako je jedno od glavnih pitanja otuđenog modernog sveta gde se to neko oseća kao kod kuće, odgovor bi mogao biti u Štatalendorfu, nemačkom gradu sa kompleksnom istorijom doseljenika i emigranata, gde genijalni profesor Diter Bahman pruža svojim učenicima osećaj kao da su kod kuće. Oni imaju između 12 i 14 godina, pripadnici su dvanaest različitih nacija i neki od njih još uvek nisu savladali nemački jezik. Bahman je taj koji ih vodi kroz proces obrazovanja i uključivanja u zajednicu. Gledajući ovaj emotivan dokumentarac koji se snima jednom u deset godina čovek bi pomislio da, kada bi sva deca imala tako emotivno inteligentnog i strpljivog profesora poput Bahmana, svaki konflikt bi se rešavao razgovorom, a Imagine Džona Lenona bi bila naša stvarnost. 

Najgora osoba na svetu

Film prati četiri godine u životu Džuli, mlade žene koja plovi kroz turbulentni ljubavni život i bori se da pronađe svoj put u karijeri, što joj pomaže da realno sagleda ko je ona zaista.

Duga resa

Domaćica Mica S. iz predgrađa, ukrašavajući resama tegle zimnice, dolazi do pronalaska koji će joj promeniti život i život mnogih do kojih doputuju njene navlakvake. Istovremeno, u drugim kućama, rese domaćinima i domaćicama zadaju nove nevolje. Kako da ih se otresu?

Glasovi sećanja

Grupa mladih profesionalnih i amaterskih glumaca i muzičara učestvuje u pokušaju rekonstrukcije ženskog orkestra iz Aušvica, u pozorišnom projektu zasnovanom na originalnim zapisima preživelih logoraša Aušvica – Birkenau. Suočeni sa surovošću i beznađem kampa 75 godina kasnije, mladi na sceni i neki od poslednjih preživelih udružuju se u kinematografskom dijalogu između prošlosti i budućnosti.

Sangailino leto

Senzualna i poetska priča o turbulentnim adolescentskim emocijama dve tinejdžerke. Sedamnaestogodišnja Sangail opsednuta je avio akrobacijama. Plaši se visine i nikad se nije usudila da uđe u kokpit aviona. Na letnjem avio mitingu u blizini njene kuće, sreće Auste, konobaricu iz lokalne kantine, koja za razliku od nje živi život punim plućima, ispunjena kreativnošću i odvažnošću. Njihov prvi susret izaziva varnicu koja tokom leta koje provode zajedno, prerasta u zanos koji ih kompletno obuzima. Sangail otkriva Auste svoje najintimnije tajne, i u toj tinejdžerskoj romansi pronalazi jedinu osobu koja je istinski podržava i razume njenu ljubav prema letenju.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *