fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Split je pokazatelj našeg prijateljstva koje traje već deceniju

Sa Nemanjom Ćirićem iz Svetih Pseta i Damjanom Nedelkovim iz sastava Gazorpazorp o predstojećem koncertu u Božidarcu

19. May 2022

Beogradski sastavi Gazorpazorp i Sveta pseta 21. maja u Božidarcu promovisaće svoj zajednički split Raskršća na kom će se naći singlovi na kojima su bendovi radili zajedničkim snagama. Osim nekolicine koncerata na kojima su nastupali zajedno, prvo izdanje oba sastava koje su objavili pre četiri godine je njihov prvi zajednički split. Oba benda su se i sa svojim pesmama Moja devojka i иукруг, иукруг, иукруг​.​.​., pored drugih beogradskih sastava, našla na Hali Gali kompilaciji. Trenutno rade na novim izdanjima, a za leto, iako im je fokus na stvaranju novih pesama, nastupiće u nekoliko gradova.

O predstojećem nastupu i njihovoj zajedničkoj saradnji razgovarali smo sa Nemanjom Ćirićem iz benda Sveta Pseta i Damjanom Nedelkovim iz sastava Gazorpazorp.

Pre četiri godine objavili ste zajednički split, kako ste tada došli na tu ideju?

Nemanja: S obzirom na to da ekipa oba benda dolazi iz punk i hardcore voda, ovo je nešto što je uobičajeno za bendove iz te branše. ovo je način napraviti nešto zajedno, a, sa druge strane, i doći do publike sa različitih strana.

Damjan: Ne znam kako smo tačno došli na tu ideju, ali to je bio period pre nego što su oba benda izbacila svoja prva izdanja, pritom Nemanja, Sale i ja smo imali HC bend do godinu dana pre našeg prvog splita, a sve se to odigravalo u DTS studiju. Mislim da je mnogo stvari uticalo da bi prvo izdanje Sveta i naše prvo izdanje bilo zajedničko.

Kako je ovaj novi split nastao?

Nemanja: Ja sam svakako gostovao kao vokal na jednoj pesmi Gazorpazorpa, pa smo bili u fazonu da Gazori ulete na pesmu Pseta i tako smo rešili da na taj način opet obeležimo našu družbu i saradnju.

Damjan: Ovaj novi split je nastao spontano, i Pseta i mi smo imali po pesmu sa kojom ne znamo tačno šta ćemo, pa smo odlučili da odradimo novi split. Opet, on je i pokazatelj našeg prijateljstva koje sad već traje skoro deceniju.

Na čemu trenutno radite?

Nemanja: Oba benda rade na novom izdanju. Gazori spremaju pesme za novi album, a Pseta miksaju novo izdanje koje je davno snimljeno i čeka da ugleda svetlost dana.

Gazorpazorp

Kakvi su vam planovi za leto? Da li postoje već neki koncerti koje možete da najavite?

Nemanja: Gazori sviraju Ment, Pseta će ići u Novi Sad, možda ubodemo i neki festival, videćemo šta nosi vrućina.

Damjan: Za leto imamo par zakazanih koncerata, ništa grandiozno. Fokusirani smo na stvaranje novog materijala.

Kojoj svirci se posebno radujete?

Nemanja: Svakoj zajedničkoj svirci, zapravo, posebno kada putujemo zajedno u inostranstvo, jer je to nezaboravno zezanje i provod.

Damjan: Posebno se radujemo svirci u Božidarcu i na Mentu.

Св Псета

Split promovišete 21. maja u Božidarcu, zašto ste odabrali baš taj prostor?

Nemanja: Dobili smo upit da odradimo koncert tamo, a svakako je prostor u kome nismo do sad svirali, pa smo rešili da spojimo lepo i korisno.

Damjan: Meni lično je mnogo drago da sviram tamo, jer je to jedan od prostora gde sam gledao svoje prve koncerte i jako sam vezan za njega, a nikada pre nisam svirao u njemu.

Koju stvar ovog drugog benda jedva čekate da čujete na koncertu?

Nemanja: Uh, težak izbor, zapravo, jer mislim da svako od članova benda ima svog nekog favorita.

Damjan: Jedva čekam da čujem pesmu sa splita, jer je uživo pre toga nikad nisu svirali u verziji kakva je na izdanju, i jednu malo laganiju stvar čiji je radni naziv Djeka.

Šta biste poručili onima koji planiraju da dođu u subotu?

Nemanja: Da se naoštre i spreme svoje plesne korake!

Damjan: Da očekuju najbolji koncert do sada! Vidimo se, prijatelji, šaljemo vam poljupce!

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *