fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Stevan Milijanović najavljuje svoj novi projekat singlom Here to Stay

Ovaj singl nastao je kao rezultat dugotrajnog rada i kreativne saradnje sa pevačicom Goricom Šutić

4. July 2023

Mladi – perspektivni kompozitor, aranžer i klavijaturista, Stevan Milijanović, predstavlja svoj najnoviji muzički poduhvat pod nazivom „Stevan Milijanović & Friends”. Ovaj projekat predstavlja jedinstvenu priliku da se istraže različiti žanrovi i stilovi muzike kroz autorske kompozicije koje će Stevan izvoditi u saradnji sa talentovanim izvođačima koji su aktivni na našoj muzičkoj sceni.

Sa velikim ponosom, Stevan je najavio prvi singl ovog projekta, nazvan „Here to Stay”, koji je rezultat dugotrajnog rada i kreativne saradnje sa talentovanom pevačicom Goricom Šutić koji potpisuje ovaj emotivni tekst. Pesma, izvedena na engleskom jeziku, nosi snažnu poruku koja je lično važna za Stevana. On naglašava da je njegov cilj stvaranje muzike bez kompromisa, sa tekstovima koji su duboki i lako razumljivi publici. Stevan želi da njegova muzika dotakne slušaoce na emotivnom nivou i da im omogući da pronađu sebe u njoj.

Projekat Stevan Milijanović & Friends donosi svežinu i kreativnost na muzičku scenu. Kroz saradnju sa različitim izvođačima, Stevan će istražiti žanrovsku raznolikost, spajajući različite muzičke ideje i stilove u jedinstvenu harmoniju. Svaka pesma će predstavljati autentičan spoj Stevanovog muzičkog izraza i kreativnosti izvođača sa kojima sarađuje.

Ovaj projekat predstavlja priliku za Stevana da se izrazi na nov način, istražujući nove horizonte muzike i stvarajući muzičke doživljaje. Stevan Milijanović & Friends donosi energičnu kombinaciju world music, džeza, popa i drugih žanrova, pružajući slušaocima nezaboravno iskustvo.

Tokom svoje dosadašnje karijere ostvario je impresivnu saradnju sa brojnim talentovanim umetnicima i bendovima. Kao vrlo tražen klavijaturista, Stevan je aktivan član mnogih beogradskih bendova: SPS bend (projekat Zorana Kesića „Priče i Pesme”), Drumbooty, Manivi, Bosque Sound Community, Tap 011, Bvana i džezeri iz Lagune, Igora Vince, Gorica & The Grooveheadz, Surreal, Prti Bee Gee i Nenada Kneževića Kneza. Njegova sposobnost prilagođavanja različitim žanrovima muzike i izuzetno sviranje klavijatura učinili su ga jednim od najtraženijih muzičara na ovim prostorima.

Kao lider EJO – Ethno Jazz Orchestra, jednog od najpoznatijih World Music sastava, Stevan je izdao album „Ptica” koji je dobio značajnu podršku i distribuciju preko nacionalne izdavačke kuće PGP. Ovaj album sadrži autorske kompozicije i aranžmane tradicionalnih pesama sa Balkana. Stevan je takođe ostvario saradnju sa poznatim izvođačem Nenadom Kneževićem Knezom, kao koautor na nekoliko singlova.

Stevan je 2020. godine, sa sastavom EJO, učestvovao je na prestižnom festivalu Beovizija, gde su se plasirali u finale sa pesmom „Trag”. Ovo iskustvo je dodatno potvrdilo njegovu muzičku izuzetnost i doprinelo većoj prepoznatljivosti njegovog rada.

Kroz nekoliko snimljenih albuma, Stevan je demonstrirao širok dijapazon svog muzičkog talenta. Sarađivao je na projektima poput „Escape from Urumchi”, „Shambhala” (Bosque Sound Community), „Creality” (Drumbooty), „Its opening” (Denis Nikičić) i „Mozaik” (FMU).

Stevan Milijanović nastavlja svoju muzičku evoluciju kroz projekat „Stevan Milijanović & Friends”, donoseći nam jedinstvenu kombinaciju talenta, strasti i kreativnosti. Stevan i njegovi prijatelji su spremni da nas iznenade i očaraju svojom muzikom koja je oslobođena žanrovskih ograničenja i koja je puna autentičnosti.

Naslovna fotografija: Preuzeta sa Facebook profila Stevana Milijanovića

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *