fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Stripovi Sare Andersen — društvene situacije sa kojima se poistovećujemo

Stipovi dolaze u mnogo oblika i veličina, ali i stilova i nekad je, nakon čitanja svih tih kompleksnih priča kroz slike i gledanja u sjajnu umetnost, potrebno zabaviti se uz jednostavno nacrtan humoristički strip u dva do šest prozora. Baš takvi i jesu stripovi Sare Andersen „Adulthood is a myth” i „Big mushy happy lump”. […]

26. July 2019

Stipovi dolaze u mnogo oblika i veličina, ali i stilova i nekad je, nakon čitanja svih tih kompleksnih priča kroz slike i gledanja u sjajnu umetnost, potrebno zabaviti se uz jednostavno nacrtan humoristički strip u dva do šest prozora. Baš takvi i jesu stripovi Sare Andersen „Adulthood is a myth” i „Big mushy happy lump”.

Sarin crtež je uvek crno beli i prilično jednostavan. Poenta njenih stripova nije da vas oduševi umetnošću, već da vam prikaže životnu situaciju u kojoj ćete se pronaći do te mere da nećete znati da li da se smejete ili da plačete od muke. Ovi stripovi izvući će vam onaj smeh naglas, a dok ih čitate uhvatićete sebe u traženju onog za koji možete da kažete „da, ja u potpunosti znam kako je biti u ovakvoj situaciji”.

Sara svojim kratkim stripovima pokriva svakodnevne situacije u kojima se nalazimo kada odemo u kupovinu, kada pričamo o stvarima koje volimo ili kada je popularan određen trend. Ali ono što je kod nje prepoznatljivo jeste da neretko, na humorističan način, skreće pažnju na teme poput introvertnosti, anksioznosti, prokastrinacije, manjka samopouzdanja, društveno (ne)prihvaljivih situacija i duplih standarda društva. I baš ti stripovi su oni u kojima se čitaoci najčešće pronalaze.

Stripovi su u nekoliko slika „uhvatili” lepotu gubljenja vremena na internetu, sanjarenja da stignete kući i uvučete se u pidžamu i toga gde je zaista granica nakon koje treba da se ponašate kao odrasla osoba. Ovi crteži sjajan su poklon društveno nesnađenim i introvertnim osobama, kao i knjiškim moljcima.

Dobra strana Sarinog crtanja i objavljivanja kratkih stpova leži u tome što, ako ste jubitelj njenog rada, ne morate da čekate da sve stripove spakuje u knjigu i objavi, jer ih redovno objavljuje na svojoj stranici, te svaki dan možete da vidite nešto novo. Šteta je što u našem jeziku nemamo tako kratak, a jasan termin kao što je „relatable”, jer upravo ta reč opisuje srž ovih stripova.

Autorka teksta: Jelena Ostojić

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *