fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Tihi Talas objavio svoj prvi EP Mikrokosmosi

Debitantski album Mikrokosmosi izašao je 1. februara, a naredno izdanje planirano je za leto 2022. godine

24. February 2022

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesuje od detinjstva, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir i komponuje, dok Teodora piše pesme, svira klavir i peva. Svoju saradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvataju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da treba zajedno da naprave pesme za debitantski EP Mikrokosmosi.

EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju redosledom kojim su pesme i nastajale. Inspirisane synth, dream i brit-pop žanrovima, kao i vizuelnim referencama filma Melancholia Larsa fon Trira, njihova želja i vizija pesama bili su sanjivi, kosmički sintisajzerski zvukovi koji kod slušalaca izazivaju sladak osećaj melanholije. EP je dobio naziv Mikrokosmosi po Teodorinoj prvoj pesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.

Simbolično, Mikrokosmosi predstavljaju sve što su Teodora i Tijana zajedno stvorile u udobnosti svog doma, a po završetku su same snimile i video spot za debitantski singl Vodi me, koji je izašao 14. januara 2022. godine. EP Mikrokosmosi izašao je 1. februara ove godine, a Tihi Talas nastavlja da stvara muziku. Naredno izdanje planirano je za leto 2022. godine.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *