fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Top 10 Back to school spotova

Školsko zvono se oglasilo, ali ne za sve nas.

1. September 2021

Danas je 1. septembar, proleće je stiglo u Australiju. Na severnoj hemisferi (iako kalendarski još uvek nije tu) jesen je uveliko prisutna, a podsetnik na odlazeće leto i dolazeću jesen nedvosmisleno je početak još jedne školske godine. I dok se na društvenim mrežama vode žestoke rasprave oko intoniranja himne prvog dana škole, mi se prisećamo nekih drugih „himni“ koje pevušimo i dan – danas, iako smo davno izašli iz đačkih klupa, a ono što povezuje pesme koje se nalaze na ovoj listi je to što su spotovi za iste snimani – gde drugde, nego u školi.

Britney Spears – …Baby One More Time

Britni je, kao prva asocijacija, ujedno bila i ideja vodilja pri nastajanju ovog teksta i, iako nezvanično, verovatno osnivačica ovog, po svemu sudeći, postojećeg trenda. Premda je jasna razlika između Britni koja lupa nogom u iščekivanju kraja časa i profesorke geografije koja štiklom o pod meri sekunde preostale za nalaženje pojma na nemoj karti, postoje dosta evidentnije razlike između američkog i srpskog školstva. Pa, ipak, eto Đoleta Đoganija sa idejom da Lolipop, grupa koju čine njegove ćerke i njihove drugarice, postane prva ženska tinejdž grupa u Srbiji, što nas dovodi do pesme broj 2 na ovoj listi.

Lolipop – Daj, daj

Pored pesme Daj, daj, najverniji će pamtiti i njihovu drugu pesmu „Neću 3, neću 2“ čiji nastavak glasi „hoću deset časova“. Oni najdokoniji će se verovatno pitati zbog čega je spot za Daj, daj, sniman u školi, a spot za „Neću 3, neću 2“, nije, iako tekstualno više prati celu priču, no posle kratkog zadržavanja na domaćoj muzici, vraćamo se na staze starog, dobrog MTV-ja.

Gwen Stefani – Hollaback Girl

Čirlidersice – tu, školski orkestar – tu, sportski teren – tu, Gven Stefani koja se vozi stojeći u kolima, dajući pride jako loš influens – tu. Sreća, pa u to vreme nije postojao Instagram.

JoJo – Leave (Get Out)

JoJo je, u momentu kada je izbacila ovu pesmu, imala 13 godina, a pevala je – o čemu drugom, nego o ljubavnim jadima, time postavši bolni stereotip zaljubljene tinejdžerke. Zamalo da JoJo ostane sa titulom one hit wonder-a, međutim, imala je još jednu zapaženu pesmu, pa možemo reći da je ipak two-hits-wonder. Razlika, dakle, postoji.

Iggy Azalea – Fancy ft. Charli XCX 

Film Mean girls spakovan u 3 minuta i 24 sekunde? Iggy Azelea nam nudi nešto najpribližnije tome.

Beyoncé – Let’s Move Your Body 

Koja je to nepopularna pesma koju izvodi Beyonce? Tako je, upravo ova na linku iznad. Međutim, gomila tinejdžera koja đuska u školskoj kafeteriji upravo je ono što je čini apsolutno logičnim izborom za ovu top listu.

Taylor Swift – You Belong With Me

Imali smo Mean Girls spakovan u 3 minuta i 24 sekunde, a Tejlor Svift se potrudila da ovaj spot možemo da posmatramo kao sažetak bilo kog tinejdžerskog filma. Sa svim preprekama, popularnim i nepopularnim facama i, naravno, sa srećnim krajem.

P!NK – Don’t Let Me Get Me

Pink je u ovoj pesmi u konfliktu sa svima – roditeljima, nastavnicima, samom sobom. Možda je zbog toga Don’t let me get me i dostigla veliku popularnost 2001. godine, kada je izašla.

Girls’ Generation 소녀시대 ‘Oh!’ MV

Fast forward cirka 10 godina, dolazimo do K – popa bez koga ova lista ne bi bila moguća, a ljubitelji ovog zvuka tvrde da je reč o kultnoj ženskoj grupi.

Mike WiLL Made-It – 23 ft. Miley Cyrus, Wiz Khalifa, Juicy J (Official Music Video)

Listu zatvara Majli Sajrus i to ne kao Hana Montana (iako bi to možda bilo očekivano), već kao autorka pesme koja broji više od 900 miliona pregleda na YouTube-u. Nije loše za kraj jedne ere.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *