fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Top 10 novogodišnjih pesama

Podsetili smo se 10 pesama koje uvek slušamo u doba zime i praznične euforije!

31. December 2019

Osim okićene jelke u stanu, prazničnog programa na TV-u, gužve u tržnim centrima i snega koji je (doduše, malo) provejavao gradom, postoji još nešto što doprinosi novogodišnjoj euforiji i radosti zbog predstojećih praznika. To su novogodišnje pesme. Da ne bismo mnogo dužili, (a svesni da većinu ovih stvari sigurno znate), hajde da se podsetimo 10 pesama koje uvek slušamo u ovo doba godine.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Nema sumnje da je ovo prva pesma koja nam pada na pamet kada govorimo o novogodišnjim hitovima. I kao da nam nije dovoljno što je čujemo na svakom ćošku – u supermarketima, na ulici, u filmovima, kod kuće – tu je i Instagram koji nam je omogućio opciju snimanja storija sa ovom 25 godina starom pesmom u pozadini. Da li nam je dosadila? Nije i bojimo se da nikada i neće.

Frank Sinatra – Jingle Bells

Scena koja se idealno uklapa uz muziku je baš ovaj thumbnail. Vi, pored kamina, uz kuvano vino ili čaj. I sa vama draga osoba. Može i Deda Mraz, ako verujete.

Dean Martin – Let it snow!

Iako se iz naslova ove numere možda ne vidi jasna veza sa Novom godinom i Božićem, asocijativno – ona ipak postoji. Zbog toga, ali i zato što ima nebrojeno obrada, ova praznična pesma bez reči o praznicima se našla na našoj listi.

Wham! – Last Christmas

Kod ove pesme, Božić se pominje jedino u naslovu. Ipak, i posle 35 godina svoje mesto nalazi na top listama novogodišnjih i božićnih pesama, te je ni mi nismo zaobišli.

Charles Brown – Bringing In A Brand New Year

Iako smo već na našu listu stavili slične žanrovske pesme, ova je takođe jedna koja važi za nezaobilaznu na kraju svake kalendarske godine.

Ella Fitzgerald – What Are You Doing New Year’s Eve?

Ova pesma datira iz daleke 1947. godine i nije napisana ni za jedan film ili mjuzikl. Iako su je otpevali mnogi izvođači, verzija Ele Ficdžerald ostala je daleko najpopularnija.

Abba – Happy New Year 

Lepe vesti za obožavaoce Abe: ova numera iz 1980. godine sa albuma Super Trouper u decembru je puštena u prodaju u limitiranoj seriji od 4000 primeraka. Reč je o vinil ploči.

Snoop Dogg – New Year’s Eve

Pravite ludu žurku? Zovite Snup Doga!

Gwen Stefani – You Make it Feel Like Christmas 

Reći ćemo samo da praznični album izdat 2017. godine nije bez razloga dobio naziv baš po ovoj pesmi. Spot je tu da upotpuni prazničnu euforiju. Preporuka za slušanje: zavalite se u fotelju i uživajte!

Michael Bublé – Santa Claus Is Coming To Town 

Verzija ove pesme u izvođenju kanadskog pevača od 2011. godine pokazala se najslušanijom, iako je od nastanka do danas prepevana više od 10 puta. Ako vam fali romantike, na pravom ste mestu.

Nadamo se da smo uspeli da vam probudimo praznični duh i dobro raspoloženje.
Srećna Nova godina!

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *