fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Top 5 filmova sa ovogodišnjeg festivala Moj OFF

Izdvajamo 5 ostvarenja sa ovogodišnjeg Moj OFF festivala

31. May 2022

Treći po redu Moj Online filmski festival, u periodu od 28. maja do 5. juna na platformi Moj OFF, prikazaće 25 različitih filmova iz više od 10 različitih evropskih i svetskih produkcija. Festival je otvoren premijerom filma Zlato, u režiji Entonija Hejsa, a iste večeri gledaoci su imali prilike da pogledaju i film Božiji čovek, koji je svoju bioskopsku premijeru imao na jesen. Kako festival traje još 5 dana, izdvajamo vam 5 ostvarenja koja ne biste smeli da propustite da pogledate!

Šarlota O Džejn ( org. Jane par Charlotte)

Sa trepetom vremena koje neumitno prolazi, Šarlot Gensbur počinje da gleda u svoju majku Džejn Birkin na način na koji nikada ranije nije. Obe su prevazišle osećaj rezervisanosti. Pred objektivom kamere, one se otvaraju jedna prema drugoj, ostavljajući prostor da se odmota odnos majke i ćerke.

Idemo Idemo (org. C-mon C’mon)

Džoni je emocionalno nezreo radijski novinar koji putuje Amerikom i intervjuiše decu na razne teme, od dešavanja u svetu, do njihove vizije budućnosti. Kada ga sestra zamoli da pričuva njenog sina Džesija nekoliko dana, Džoni kreće na putovanje sa energičnim sestrićem kako bi mu pokazao kakav je život daleko od Los Anđelesa.

Drugi svet (org. Un Autre Monde)

Filip i njegova supruga En se rastaju jer je njihova ljubav nepovratno oštećena zbog pritisaka koje on trpi na poslu. Iako uspešan rukovodilac u industrijskoj korporaciji, Filip više ne zna kako da odgovori na kontradiktorne zahteve svojih šefova. Juče su hteli upravnika, danas izvršitelja. On mora da odluči šta njegov život zaista predstavlja.

Mali Twist ( org. Twist a Bamako)

U glavnom gradu Malija, Bamaku, 1960. godine omladina otkriva rokenrol tek uvezen sa zapada i sanja o političkoj revoluciji. Tokom jedne igranke, mladi socijalista Samba zaljubljuje se u živahnu Laru koja je pred udajom. Da bi izbegla prinudni brak, Lara beži sa Sambom, ali im njen budući suprug ne dozvoljava da sanjaju zajedničku budućnost.

Događaj (org. L’événement )

Francuska, 1963. An je bistra mlada studentkinja pred kojom je svetla budućnost. Kada zatrudni, ona vidi priliku da pobegne od svog porekla. Kako joj se završni ispiti približavaju, a stomak raste, odlučuje da preuzme stvari u svoje ruke, čak iako mora da se suoči sa stidom i bolom, čak iako mora da rizikuje zatvor…

Adaptacija istoimenog romana Ani Erno, u kojem se autorka osvrće na lično iskustvo sa abortusom, kada je još bio ilegalan u Francuskoj 1960-ih.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *