fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Top 5 skandinavskih filmova na ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić

Ovogodišnje izdanje festivala trajaće od 16. do 22. jula

12. July 2022

Ovogodišnje, dvadeset deveto izdanje Festivala evropskog filma Palić, biće održano u tradicionalnom festivalskom terminu, od 16. do 22. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Festival će ove godine biti održan na više lokacija, među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Izdvajamo 5 naslova iz skandinavske produkcije, raspoređenih u nekoliko programskih celina.

SAMOJ SEBI SAM SE SMUČILA

Kristofer Borgli / Norveška, Švedska / 2022
Glavni takmičarski program

Signe i Tomas su u nezdravoj vezi, a situaciju dodatno pogoršava Tomasov iznenadni uspeh na umetničkoj sceni, i to instalacijom od ukradenih stolica. Kao odgovor, Signe očajnički pokušava da povrati svoj status, stvarajući novu, atraktivnu ličnost usmerenu na privlačenje pažnje i naklonosti…

SVI NAŠI OTKUCAJI SRCA POVEZANI SU KROZ EKSPLODIRAJUĆE ZVEZDE

Dženifer Rejnsford / Švedska/ 2022
Eco Dox

Cunami iz 2011. godine je pozadina ove zapanjujuće odiseje, ispričane u formi eseja o obnovi ljudi i prirode nakon traume.

GOLUB SEDI NA GRANI RAZMIŠLJAJUĆI O POSTOJANJU

Režija: Roy Andersson / Švedska, Nemačka, Norveška, Francuska/ 2014
Fotografija: István Borbás, Gergely Pálos
Underground Spirit Award

Sem i Džonatan, par nesrećnih prodavaca noviteta, kreću u obilazak sveta u stvarnosti i fantaziji, koji se odvija u nizu apsurdnih epizoda.

MAČJA HISTERIJA

Angelika Abramovitch / Švedska/ 2021
Mladi duh Evrope

Prijateljstvo je dovedeno u pitanje kada mu se ljubav ispreči. Čuje se uvredljiv razgovor. Sestrinski odnos se raskida pošto se otkrije krvava tajna. Kupatilo za devojke – to je mesto puno sukoba koji istinu isteruju na videlo. Ali je istovremeno i mesto praštanja i prihvatanja.

GNEZDO

Hlynur Pálmason / Danska, Island / 2022
Mladi duh Evrope

Ovo je priča o braći i sestrama koji su zajedno gradili kuću na drvetu tokom jedne godine. Dok ih pratimo, kroz njihovu borbu i trenutke radosti, doživljavamo lepotu i brutalnost godišnjih doba.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *