fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Tri sene – Ko odlučuje kada je vreme?

Opšte je poznata priča da je svaki roditelj spreman na bilo šta za svoje dete i njegovu dobrobit, ali koliko bi daleko svaki roditelj išao ukoliko u životne situacije svoje prste umeša natprirodno?

29. September 2019

Opšte je poznata priča da je svaki roditelj spreman na bilo šta za svoje dete i njegovu dobrobit, ali koliko bi daleko svaki roditelj išao ukoliko u životne situacije svoje prste umeša natprirodno?

Idiličan život porodice sačinjene od majke, oca i sinčića jedne noći narušavaju senke tri konjanika koji se nalaze na brdu preko puta njihove usamljene kuće. Roditelji saznaju da ove tri senke dolaze po njihovog sina Joakima, te da ne mogu ništa da učine po tom pitanju, osim da provedu vreme koje im je preostalo sa svojim sinom. Međutim, oni postupaju kako bi postupio svaki roditelj – Luj, dečakov otac, sa Joakimom kreće na put u daleku zemlju svog oca, kako bi pokušao da umakne senkama.

Ova priča govori o tome koliko je daleko roditelj spreman da ode da bi zaštitio svoje dete. On bi za njega dao poslednji dinar, parče hleba, pa i svoju dušu. Pokušavajući da izbegne neizbežno, Luj je spreman da uradi šta god je potrebno da bi zadržao sina uz sebe. Ali ko može da porekne da, kad je vreme – vreme je?

Crtež ovog stripa nije ni realističan, ni u boji. On ostaje na nivou skice. Iako jednostavan, veoma dobro dočarava jačinu svake emocije koja se javlja u priči. Čitaocima u početku može biti težak za praćenje, ali kada ga „uhvatite”, on vas uvuče u ovu bajku porodične ljubavi i gubitka.

Izuzetno dirljive, „Tri sene” se dotiču veoma delikatne teme koju nije lako ni samo posmatrati, a kamoli analizirati. Definitivno je u pitanju grafička novela koja ostaje u mislima čitaoca nakon dugo vremena.

Autorka teksta: Jelena Ostojić

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *