fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Umesto izveštaja: Black Lips ili o gostovanju američkih kraljeva psihodeličnog garaž rokenrola

Savemeni „kraljevi” psihodeličnog underground garage rokenrola Black Lips juče su premijerno gostovali u Srbiji u sali Amerikana u Domu omladine Beograda

14. June 2019

Opisivanje atmosfere na koncertu je nekada suvišno, jer su u nekim slučajevima doslovno „too good to be true.” Jedan od takvih je jučerašnji koncert američkog benda Black Lips, koji su nas isprašili u Amerikani.

Savemeni „kraljevi” psihodeličnog underground garage rokenrola Black Lips juče su premijerno gostovali u Srbiji u sali Amerikana u Domu omladine Beograda. Koncert je počeo u 21:30h laganijim pesmama, pa se zvuk progresivno menjao ka bržim ritmovima.

Bend je osnovan 1999. u , nakon što su gitarista Kol Aleksandar i basista Džared Svili napustili svoj pređašnji bend Renegades. Trenutnu postavu pored dvojice fontmena čine bubnjarOkli Munson i saksofonistkinja Zumi Rosou koji se priključuju 2017. godine, a gitarista Džef Klark sa bendom nastupa od prošle godine.

Publika se od samog starta primila na zvuk garažnog i psihodeličnog roka, koji u pojedinim pesmama kombinuje kantri elemente, pa čak i pank zvuk, te je u par navrata bilo i šutki. Kao i muzika koju sviraju i sam sastav je vizuelno neobičan: počev od Klarka koji je ceo koncert odsvirao bos u košulji i donjem vešu, preko saksofonistkinje i bek vokala Zumi Rosou, koja je bila inspiracija za poslednju „Guči Zumi” torbu i koja je određene numere upotpunila zvukom daira i udaraljki, do bunjara odenutog u kimono.

S obzirom na neke od ranijih koncerata koje je bend imao, među kojima je i koncert u Tihuani 2011. godine, gde su članovi bili neprestano u dodiru sa publikom, beogradska publika je uživala u nešto mirnijoj atmosferi, što je i očekivano s obzirom na najavu benda da prave obrt u svojoj karijeri okrećući se više ka kantri fazonu. Međutim, interakcija nije izostala, što pokazuje Džaredovo i Klarkovo pozajmljivanje cigareta od publike, vraćanje na binu i bis od tri numere, kao i mešanje članova benda sa ljudima ubrzo nakon koncerta.Bend nastavlja svoju evropsku turneju, a sledeća destinacija im je Budimpešta, u kojoj sviraju već večeras.


Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *