fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Umesto kulturnih dešavanja – nova književna izdanja koja možete pročitati

Ovog leta možda nećemo ići na more, ali postoje knjige koje se mogu čitati i na terasi i u parku. Oblakoder vam preporučuje nova literarna izdanja!

27. July 2020

Gotovo svi kulturni događaji su otkazani ili odloženi, ali postoje mnogi drugi sadržaji kojima možete da ispunite vreme. Ove nedelje, Oblakoder vam preporučuje nova književna izdanja koja svakako zavređuju vašu pažnju:

Frederik Begbede – Čovek koji plače od smeha

Frederik Begbede svojim novim romanom, najzrelijim i najubedljivijim u njegovom dosadašnjem opusu, staje rame uz rame sa Uelbekom i Depent, najžešćim i najlucidnijim hroničarima savremenog doba. Knjigu „Čovek koji plače od smeha“ možete pronaći u Bookastore knjižarama.

Nenad Teofilović – Fraktura

Na ovim stranicama život je opisan poetikom paradoksa – arhitekta, ophrvan urušavanjem, promišlјajući o spolјašnjem svetu, čiji je svedok i žrtva, dolazi tako do sebe i svojih unutrašnjih svetova. Ovo štivo, koje navodi na preispitivanje u okolnostima koje život donosi, možete pronaći u izdanju Derete.

Đorđe Bobić – Dnevnik jednog građanina

Bobićev Dnevnik jednog građanina neobična je knjiga na čijem početku stoji autorov uvodni esej o tome kako je nastao ovaj podsticajni i provokativni dnevnik. Potom slede kolorni crteži, ilustracije i karikature u kojima Bobić u slici, reči i boji iz dana u dan, iz nedelje u nedelju i iz meseca u mesec u toku pet godina, od januara 2015. do kraja maja 2020. godine, ispisuje uzbudljivu hroniku Beograda.

Karmen Marija Mačado – Njeno telo i druge žurke

Provokativni književni debi Karmen Marije Mačado oblikovao je čudesne, žanrovski gotovo neodredive priče u kojima se pripoveda o životima žena, telesnom užitku, ali i nasilju koje su trpela njihova tela. Zbirka je doživela nagli i veliki uspeh, proglašena je književnim fenomenom, a autorka je dobila status književne zvezde. Knjigu „Njeno telo i druge žurke“ objavila je izdavačka kuća Štrik.

Igor Štiks – W

U svom najnovijem romanu Igor Štiks u prepoznatljivo veštim i na mnoge načine nesvakidašnje oblikovanim pripovedanjem čitaoce uvodi u pažljivo složen i sadržajan svet priče, zavodljiv i pametan, neobičan koliko i moguć. Varljivi identiteti koji se utrkuju sa junacima, Vladimirom i Valterom, te Evropa, kapitalistička i (post)socijalistočka, ulivaju se u neočekivano i pamtljivo čitanje napetosti, intrigantnosti, igara moći, ali i moći same.  Knjigu je objavilo Kontrast izdavaštvo.

Ja – Elton Džon

New York Times je o ovoj biografiji rekao: „Knjiga koja pomera granice. Film Roketmen je tačna, ali skromna skica koja nije ni zagrebala površinu onoga što obuhvataju ovi memoari. Ovo nije knjiga o šokantnim detaljima koji su dospevali na naslovne stranice magazine, već o mukotrpnom putu do spoznaje o svom životu.“ Izdavač je Laguna.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *