fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Umesto mora: kupališta u Vojvodini koja treba da posetite

Ukoliko volite vodu i pejzaž ravnice na pravom ste mestu

10. August 2020

Kako smo zašli u period namenjen letovanjima i odmorima, s obzirom na trenutnu situaciju u kojoj ne možemo da mrdnemo daleko odavde, ono što se nameće kao logična odluka je istražiti ono što nas okružuje. Kako je usled uvođenja vanrednih mera, interesovanje za turizam u Srbiji poraslo, praktičan vodič za različita izletišta ne bi bio na odmet.

Dobra stvar letovanja u našoj zemlji je što ćete uštedeti novac, osim ukoliko ne postanete žrtva bahatih preduzetnika koji trenutnu situaciju koriste za svoj profit, ali i istražićete svoju okolinu.

Žal za letovanjem blizu vode u ovom periodu godine ne jenjava. Ipak, iako ne možete da osetite miris mora i ukus slane vode, želju za kupanjem ili boravkom pored vode bar malo mogu da nadomeste kupališta u Srbiji.

Stoga, ovog puta vam preporučujemo kupališta u Vojvodini, koja vredi posetiti.

Koh Čang

Koh Čang, foto: Marina Zec / Marija Todorović

Lokacija koja je neopravdano zanemarena među turističim destinacijama u Srbiji, iako sudeći po broju posetilaca, iz godine u godinu postaje sve privlačnije mesto za turiste.

Ovo ostrvo, koje kolokvijalno nazivaju „tajlandskim ostrvom u srcu Vojvodine” se nalazi pored Sremskih Karlovaca. Do njega možete doći čamcem, koji prevoze lokalci. Najdobronamerniji savet: ukoliko dolazite vikendom, nikako ne dolazite posle 12h, jer vas tada nikako neće zaobići dugačak red za prevoz čamcem, a ako baš nemate sreće, može se desiti da usled prenatrpanosti ostrva turistima, ni ne odete do Koh Čanga.

Ostrvo je puno šume, pa nije teško pronaći hlad unutar njega. Postoji i bar, kuhinja, kao i deo za kampere. Što se tiče kupanja, nemojte se iznenaditi ukoliko uđete u Dunav i nakon što se udaljite i sto metara od obale,  voda vam i dalje bude do kukova.

Bešenovačko jezero

Bešenovačko jezero, foto: Marija Todorović

Bešenovačko jezero je poznato i kao jezero Beli kamen i nalazi se u blizini Sremske Mitrovice. Karakteristično je po svojoj tirkiznoj boji. Jezero je nastalo 2004. godine na površinskom kopu, gde se eksploatisao krečnjak za potrebe fabrike cementa u Beočinu.

Ova lokacija je dobra za izlet, iako obala jezera nije tako velika. Ukoliko dolazite u ovom periodu vikendom, pripremite se da vas možda sačeka veći broj ljudi, s obzirom da je Bešenovačko jezero postalo nova turistička poslastica.

Šatrinačko jezero (Međeš)

Šatrinačko jezero, foto: Marija Todorović

Šatrinačko jezero se nalazi u blizini sela Šatrinci i poznato je i kao jezero Međeš. Plaža nije urbanizovana, što je dodatni plus za sve ljubitelje prirode. Mesto je pogodno i za kampere, a voda je najjčistija u predelu brane, gde ne postoji prilaz vodi, pa je pogodan samo za „skakače”.

Bela stena

Bela stena, foto: https://www.gdenapecanje.com/

Bela stena, foto: Nenad Mandić

Bela stena je rečna ada na desnoj obali Dunava kod Pančeva. Poznata je po vikendicama, restoranima, peščanoj plaži i netaknutoj prirodi. Do nje stižete čamcem iz marine u Višnjici i Pančevu.

Vračevgajsko jezero

U sklopu Belocrkvanskih jezera, Vračevgajsko je jedna od poznatijih atrakcija. Ostrvo, okruženo jezerom  je urbanizovano i na njemu se nalazi bar, dok se druge strane jezera nalazi kamp Oaza, pogodan za kampere. S obzirom na trenutnu situaciju i pojačano interesovanje za turizam u Srbiji, očekujte gužvu na ovom jezeru vikendom.

Vračevgajsko jezero, foto: Marija Todorović

Sve vaše predloge drugih kupališta u Vojvodini, pišite u komentaru.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

12 Comments

 1. Danica

  Jezero Provala, Vajska, opština Bač.

  Reply
 2. Tina

  Zrenjanin, PESKARA, topla preporuka.. ako se ne zagledate 300 metara u daljinu, imacete osecaj da ste na moru.. pesak, plaza, lezaljke, kafici, kamencici u vodi, bistra voda… Predivno !

  Reply
 3. Vukasin

  Jezero Backi Gracac kod Odzaka🔥😍

  Reply
 4. Lidija

  Pačir

  Reply
 5. Ivana

  Apatin ima ubedljivo najlepšu plažu u Vojvodini…💪🏻❤️

  Reply
 6. Obren

  Jezero u Backoj Topoli, od ovih mesta koja ste vi nabrojali, ni jedno ne moze da se meri sa Backotopolskim jezerom. 5 molova sa toboganom za decu, svaki ima stepenice za lagani ulaz i izlaz iz vode. Plaza dugacka 500m, igraliste za decu, 3 terena za odbojku, 5-6 kafica, prirodni hlad i veoma cista voda. Lako se nalazi, jer je na ulazu-izlazu iz grada (prema Subotici).

  Reply
 7. Vbivana

  Jezero u Bačkoj Topoli, jako lepo uređeno, plitka voda, izuzetno organizovan deo za kupače, kabine, tuševi, mokri čvor, sa mogućnošću za kampere, tobogani za decu, šumarak za parking, izletište, svaka preporuka

  Reply
 8. Vasa

  Sotsko jezero!

  Reply
 9. Milica

  Jezero Zobnatičko, Bačka Topola🌞❤️

  Reply
 10. Marko

  Gradska plaza u Apatinu zvana Motel. Kod restorana Plava Ruza. Sigurno cete uzivati! 🙂

  Reply
 11. Slobodan

  U Erdeviku
  Jezero Bruje
  Lepa priroda, pogodno za roštiljanje i kupanje.. Vikendom puno kupača i ljubitelja prirode..

  Reply
 12. Giga

  Dodajte tu i kupaliste na Staroj Tisi u Čurugu. Uređeno, čista voda, dovoojno mesta za sve a voda među najčistijim u Evropi.

  Reply

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *