fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Urbana paranoja – Bas i Stega predstavlja Osećaj

Singlom „Osećaj" bend najavljuje izlazak trećeg albuma „Na istom ”

23. January 2023

Bas i Stega drugu deceniju postojanja obeležava singlom „Osećaj” koji najavljuje izlazak albuma broj 3 – „Na istom putu”. „Osećaj” je dostupan na svim digitalnim platformama i bandcampu, a video u režiji Aljoše Dakića pogledajte na YouTube kanalu grupe.

Pančevačka grupa Bas i Stega postoji od 2011. godine, objavila je dva studijska albuma – „Nova stvar” (2015) i „Negde daleko” (2019), a „Na istom putu” je tri koraka dalje u spajanju gruva sa rokenrolom, psihodelijom, d&b, elektronikom… Prvi singl „Osećaj” je rasplesani bunt koji hipnotiše i provocira.

„Hodao sam kroz grad i bio zaprepašćen odsustvom komunikacije među ljudima. Svi su imali slušalice i izbezumnjeno gledali u ekrane svojih telefona. Ja sam upao u neki svoj film ne bi li se zabavio i na neki način pobegao iz te atmosfere, premotavao razna sećanja i događaje pri čemu sam verovatno izgledao potpuno suludo jer sam opet proživljavao sve te iste dobre emocije vezane za sećanja i nisam mogao a ni želeo da ih sakrijem. U glavi mi je svirao drum and bass ritam a reči za pesmu su navirale same od sebe te sam ih pevao u sebi i rešio da krenem da zapisujem u telefon da mi ne pobegnu,” priča o nastajanju pesme Gale Vlajić.

Autorka fotografije: Angelina Kačunković

Za snimanje spota napravljen je plan da se svi izdvoje na par dana van grada i da se snimi spot koji bi bio jedna priča, umesto da se isparčano snima na raznim lokacijama. Sve to u celinu pretvorili su reditelj Aljoša Dakić i direktor fotografije Aleksa Borković sa svojom ekipom.

„Glavna inspiracija za spot je zapravo bila sama pesma. Prepuštanje i slušanje pesme. Cela zamisao je proizašla iz toga koliko mi se pesma dopala, koliko me je pokrenula. Gale je direktoru fotografije Aleksi Borkoviću i meni dao potpuno slobodu, bez mešanja u ceo proces i mislim da je to bilo jako važno za mene,” konstatuje Aljoša Dakić.

Bas i Stegu danas čine Dragan Gale Vlajić (gitara, vokal, elektronika i efekti), Stevan Đorđević (bas), Miloš Spasić (sintisajzeri, prateći vokali) i Uroš Kiš (bubnjevi). Producent albuma bio je Srđan Popov, koji je uskakao kao gost na većini pesama.

Album „Na i stom putu” predstavlja dalju ekspanziju priče sa „Negde daleko”, a bend je nastavio da istražuje i eksperimentiše. Novitet je da album obiluje vokalnim deonicama koje se slažu na još dublje slojeve elektronike ispod kojih voze plesni ritmovi i futurističke gitare. Album „Negde daleko” zvanično izlazi krajem februara, a prva koncertna promocija održaće se u beogradskoj Kvaki 22 već u subotu 28. januara.

Naslovna fotografija: Promo

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *