fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Uroni u san sa ŽEN – novi singl i spot

Novim singlom hrvatski ženski trio najavljuje svoje četvrto studijsko izdanje

14. May 2021

Hrvatski all-girl DIY post-rock/dream-pop trio ŽEN slavi – 11 godina benda, 8 godina izdanja njihovog prvog albuma I onda je sve počelo i 1 godinu od vinilnog izdanja istog albuma. Idealna prilika da ŽEN izdaju novi singl i videospot Uroni u san, koji je premijerno prikazan na Vox Feminae festivalu.

jesma Uroni u san je priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije – savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo. Razigrani spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu.

ŽEN su svoj poslednji album Sunčani ljudi (Moonlee Records, Vox Project, Unrecords) objavile krajem 2017. godine, dok su u 2020 godini, kada su pod merama usled pandemije slavile 10 godina svog rada, objavile album Blender koji sadrži 9 remixa njihovih pesama koje su napravili razni muzički producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske muzičke scene. Ove godine se u filmu Časna posla (Nun of your bussiness) mogla čuti njihova pesmu Mnogi, originalna pesma za film. Najnoviji singl Uroni u san, koji najavljuje četvrti studijski album, su članice benda snimile same u svom Tralala studiju u Zagrebu, miksao ju je Saša Rajković Zarkoff, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell.

ŽEN se uskoro vračaju i na koncertne bine – u petak, 21.5. u dvorištu AKC Medika ćete imati prvu priliku, da čujete Uroni u san u živo.

Naslovna fotografija: Marina Uzelac

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *