fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Veče ženskih izvođača – promocija kompilacije Femixeta 7

Promocija izdanja „Femixeta 7”, godišnje kompilacije ženskih kompozitorki i bendova, održana je sinoć u Elektropioniru.

27. June 2019

Promocija izdanja „Femixeta 7” održana je sinoć u Elektropioniru.

Femixeta je godišnja kompilacija ženskih kompozitorki i bendova iz Srbije koja se objavljuje od 2010. godine, a njen cilj je promocija ženskog muzičkog autorstva i podrška muzičarkama.

Ovogodišnje izdanje Femixete realizovano je u partnerstvu sa nezavisnom internacionalnom organizacijom Freemuse koja se zalaže i bori za slobodu umetničnog izražavanja, a selektorka ovogodišnjeg izdanja „Femixeta 7” bila je Maja Cvetkovic, frontmenka sastava E-Play, dok vizuelni dizajn potpisuje Ksenija Pantelić.

Koncertni ceo promocije svojim dvadesetominutnim nastupom otvorio je Horkestar. Nažalost, nisam uspela da uhvatim nastup ovog sastava, ali pesma koju su na „Femixeti 7” za Horkestar otpevali Marija Jocić i Vojislav Davidović je vrlo specifična, veoma brza traka, sa jasnom porukom koja za čas okupira misli.

Draga Mrvoš Mott je ove večeri nastupila druga. Njen blues one woman show bio je melem za dušu. Iako je sama navela da je trema jaka, za njom zaista nije bilo potrebe, jer ova umetnica pleni svojim glasom i on je njen najjači instrument. Dragina boja glasa je smirujuća i hipnotišuća. Na „Femixeti 7” predstavila se pesmom „Family Blues”, a veliku pažnju ove večeri privukla je njena specifična obrada pesme „Mercedes Benz” Dženis Džoplin. Svoj nastup završila je dinamičnom pesmom „Keep On Walkin’” i binu prepustila sastavu Harlekin.

Ovaj dark pop sastav publici je podario pola sata svirke, u okviru koje je osvirao šest pesama. Svoj deo koncerta otvorili su pesmom „Jesen”, na koju su nadovezali onu koja se našla na „Femixeti 7”, a to je „Ljudi su ljudi”. Kao i svaki put do sada, ovaj nastup je bio energičan, a bend savršeno usviran. Harlekin ne propušta da publici da najbolje od sebe, a #neznamodastanemo koji su obelodanili objavljivanjem pesme „Unazad” je istinski ono što ih opisuje. Ovaj bend ne zna i ne treba da staje. Zaslužuju veliku podršku publike i verujem da će tokom letnje pauze u studiju da naprave nešto mnogo dobro, čime će da se vrate na scenu na jesen.

Femixeta je sjajan način da se publici prikažu i približe sjajni ženski izvođači kao i bendovi sa ženskim članovima, pogotovo kada je u pitanju alternativna scena. Preslušavanje i preuzimanje kompilacije „Femixeta 7” je besplatno putem Bandcamp-a.

Autorka teksta: Jelena Ostojić

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *