fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Vodič za Hali Gali Tutti Frutti

Vašar je u kući, a ovo je vodič šta vas sve na njemu čeka!

25. August 2021

Bliži se četvrto izdanje, sad već poznatog, možda za par godina kultnog(?) festivala Hali Gali. Ovo izdanje organizatori su nazvali Tutti Frutti, što već upućuje da nas čeka mešavina svega i svačega. Pored tradicionalno muzičkog programa, novina ovogodišnjeg festivala je OFF program, kojim nas Hali Gali podseća na prvobitnu zamisao ovog izdanja, a to je da on predstavlja jedan vašar, u najpozitivnijem smislu te reči.

Pa, počnimo vodič ispočetka!

DAN PRVI (sreda, 25. avgust, Dragstor)Nije lako, al’ je jako

Odavno najavljeni nastup ruskog eksperimentalnog pop sastava Shortparis otvoriće ovo izdanje Hali Galija uz lokalnu podršku benda Sveta Pseta, repera Yan Dusk-a, Borisa Milića i DJ-a Mateje Rusmir-a. Ovo je, verovatno, jedinstvena prilika da osetite energiju ovog ruskog sastava i doživite autentično koncertno iskustvo, a sa druge strane, da čujete i nešto neobično, a lokalno!

DAN DRUGI (četvrtak 26. avgust, Zaokret i Kula) Vašar je u kući!

Nakon dobrog početnog zagrevanja, kreću ovogodišnja iznenađenja – novi prostor i novi program festivala! Premijerno, drugog dana festivala biće otvoren novi prostor u Cetinjskoj – takozvana Kula. Tamo nas u četvrtak i petak od 15 časova očekuju mnogi lokalni brendovi: ACID, Lovers, LYBAH, Sloboda Nama, ZlaZla, Brattvoi, Ina Mashina, Stenaraonlajn, Centar Bebe. Ne propustite ovu priliku da nabavite dobar komad odeće i podržite lokalnu dizajnersku scenu! U saradnji sa Stenaraonlajn vintage brendom, Hali Gali je spremio i svoje limitirane majice koje ćete moći da kupite i podržate festival, ili, pak, možete poneti svoju staru majicu koja može poneti Hali Gali dizajn pomoću sito štampe koja se radi na licu mesta. Pored toga, u Kuli ćete moći da vidite Fanzin biblioteku i prodavnicu Studija Varikina – Matrijaršija.

Na Spratu će od 10 časova biti održana dizajn radionica spekulativnog i introspektivnog karaktera Memento Mori, but who cares?. O samom procesu saznaćete na licu mesta, a rezulatat radionice biće knjiga. Kako bismo vam još malo zagolicali maštu, prenosimo kratak opis onoga što vas čeka: Preispitivanje pojma kroz savremena značenja. Svi životi kao jedan, umesto jedan kao jedini. Smrt u kontekstu kruženja materije.

Potrebne informacije pri prijavljivanju za radionicu:
1. Ime i prezime
2. Medij u kome se najprijatnije osećaš da stvaraš
3. Venustas ili utilitas

Broj učesnika je ograničen, a prijave možete poslati na [email protected]

Od 16:30 časova na Spratu vas čeka možda i najbolja radionica godine – Priče iz bekstejža, u organizaciji (pogađate!) Oblakoder magazina. Tom prilikom naše novinarke će sa učesnicima razgovarati o muzičkom novinarstvu. Osim što će učesnici radionice imati priliku da steknu znanja iz osnova novinarstva, kao i da čuju zanimljive anegdote muzičkih novinara, troje najistaknutijih na radionici dobiće priliku da mesec dana budu deo Oblakoder redakcije i bave se upravo muzičkim novinarstvom.

Prijave na [email protected]

Muzički program će se drugog dana odvijati u Zaokretu, gde nastupaju Niko Nikolić, Igor Božanić, J Rockers, Milf Magnet i Lon.

TREĆI DAN (petak, 27. avgust, Zaokret) Skoro pa FEMveče

Pored svih đakonija koje vas i u četvrtak i petak čekaju od 15 časova u Kuli, u petak će u Zaokretu nastupti Stroberiz, Iva Lorens, Tam i Cuban Chamber of Commerce. O većini izvođača ste već imali priliku da čitate i kod nas na Oblakoderu. Još jedan dan za minglovanje po Cetinjskoj, ali i prilika da možda po prvi put čujete najrazličitije ženske glasove i jedan, ali vredan, muški set.

ČETRVTI DAN (subota, 28. avgust, Zaokret) Tutti i Frutti

Subota je najavljena kao centralni dan ove manifestacije – tradicionalno u Dragstoru uz muzički program koji Hali Gali promoviše od svog nastanka. Ovog puta biće dva stejdža – Tutti i Frutti. Frutti stejdž većinski je namenjen koncertima i to bendova: Repetitor, proto tip, Gazorpazorp, Roza i Ana Never, a nakon toga muziku će vrteti Do The Math.
Na Tutti stejdžu nastupiće bend Auf Wiedersehen, makedonski Blackstate, Andreja, kolektivi Zicer Inc, B.R.O. i Trap koliba i DJ-evi AmHi i UBICA.

PETI DAN (nedelja, 29. avgust, Muzej Jugoslavije) Hali Gali

Nedelja je dan za Hali Gali kompilaciju, ali ovog puta na novoj lokaciji – ispred Muzeja Jugoslavije. Tom prilikom nastupiće tri benda koja su se našla na Hali Gali kompilaciji i to Vizelj, KoiKoi i Tipon. Ovim svirkama prethodiće razgovor „Neki novi Novi talas?“, tema o kojoj smo sigurno promišljali kada je u pitanju Hali Gali kompilacija i njen značaj za današnju scenu. O toj temi razgovaraće Dragan Ambrozić (Dom omladine Beograda), Aleksa Nedić (bend „Vizelj“), Boris Vlastelica (bend „Repetitor“) i Pavle Banjac (izdavačka kuća „Librarion“).

Iiii nakon petog dana sledi sumiranje utisaka ovog koktela koji čini mnogo sočnih plodova alternativne kulture! Dođite, vidite i osetite jedinstvenu energiju koju emituje ovaj festival! Do tada, pomolite se svim svevišnjim silama da kiše ne bude, a ako je ipak bude – pa, ništa, spremite kabanice!

Pratite Hali Gali na Instagramu za više info!

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *