fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Yva izbacila novi spot i singl Vašar

Pogledajte novi Yvin spot i treći po redu u trilogiji „srpske kafane".

30. October 2019

„Vašar” je rezultat saradnje Siniše Dugonjića i Yve (Yva & The Toy George). Video je sniman  Šabcu, gde se svake godine održava godišnji sajam i treći je po redu u trilogiji „srpske kafane” (zajedno sa „Chicks In The Mix” i „Crne Pare”).

Kao i za spot „Crne Pare”, muzika je uglavnom rađena na već postojećim snimcima, a ne obrnuto, kao na primer „Chicks in the Mix”. Muzički žanr je mešavina trepa, darka i folka. Glasovni uzorci su od Meri Trpkove, makedonske pevačice koju je Yva imala prilike da upozna tokom svog boravka u Makedoniji.

Sinisa Dugonjic je režiser i snimatelj iz Beograda. Stvorio je dela kao sto su: Okupirani Bioskop, Fanzini sa Marsa i Priručnik za Psihomagiju.

Yva (Iva Stanišić) je muzičarka i producentkinja iz Beograda sa prebivalištem u Rimu. Njen live set uključuje upotrebu grooveboxa, sintisajzera, akustičkih i digitalnih udaraljki i raznih vokalnih efekata, stvarajući talas zvukova i žanrova u rasponu od elektro, plesa, punka, hip hopa i egzotičnijih, balkanskih i arapskih zvukova. Yva peva na nekoliko jezika, ponekad čak izmišljajući reči.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *