fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Završeno osmo izdanje Velvet festivala

Kroz festival na plaži Medane u Punatu na Krku prošlo je preko 10.000 posetilaca

3. July 2024

Ovogodišnje izdanje Velvet festivala, od 26. do 30. juna u Punatu na Krku je sa četiri bine odašiljalo najlepše mediteranske zvuke, a hiljade ljudi iz različitih krajeva sveta su bili ujedinjeni u muzici i ljubavi pod zvezdanim nebom. Iako je jedan od glavnih hedlajnera Pino D’Angio usled zdravstvenih razloga otkazao svoj nastup, na stejdževima su dominirali izvođači poput: Parbleu, Stella & The Longos, YĪN YĪN, Hunee i dreamcastmoe, kao i brojni regionalni izvođači s indie scene među kojima su zasijali i Svemirko, IDEM, Ki Klop, Vizelj i D.

Otvarenje festivala je 26. juna prošlo u znaku kubanskih ritmova i latino jazz-a, a za fiestu je bio zadužen jedan od nagrađivanih bendova – Cubismo. U četvrtak, uz zalazak sunca, festival je otvorio mladi bend, koji je proizašao iz Supervala Slow Cured, kao i pop kantautorka Iva Lorens. Eksplozivnu energiju na Main Stage-u servirali su IDEM koji je s Tandarom i VOADO-m pripremio pravi show ispunjen plesom, emocijama i tučom jastucima, te beogradski Vizelj koji je prisutne začarao „crnom magijom“ i neporecivom harizmom. Veče je zatvoreno u egzotičnom ritmu thai funka koji su čak iz Holandije doneli YĪN YĪN.

S početkom vikenda, petak je predstavljao prvi centralni dan Velveta, čiji su headliner-i bili francuski bend Stella & The Longos, a njihova muzika inspirisana je ritmovima boogie-ja i zvuka osamdesetih godina. Druge večeri su soundtrack leta doneli i DJ Tommiboy koji je svojim italo disco setom odao poštovanje legendarnom Pinu D’Angiju, te regionalna imena D., Nejc Pipp, čuvarkuća i Reper Iz Sobe.

U poslednje veče su publiku u Puntu impresivnim nastupima i toplim zvukom uveli mitsko biće i Sitzpinker. Erupciju sreće i ljubavi priuštili su u subotu ostrvskim groove-om italijanski kolektiv Parbleu, miljenici domaće publike Svemirko, te nova zagrebačka senzacija – trio Ki Klop, koji je predstavio svoj hvaljeni prvenac „Otopljeni disko“ i započeo veliku letnju turneju.

Neprestano se plesalo ispred Love Forever stage-a za čijim su se pultom našle svetske zvezde poput dreamcastmoe-a, te Hunee-ja koji je imao čast i da zatvori osmo izdanje Velveta, a beskrajni su ritam tokom tri glavna dana festivala omogućili i Ed Longo, Hibou, Eternal Love, Nevena Jeremić, Dulash Der DJ, Milos Kaiser, Bibi Seck, Nikola Vemić, Aleksandra Marr, Marko Friedl, Adriatic Social Club i Legalize Lambada.

Za vikend je otvoren i Tunel stage na kojem su nastupili: Jymenik, Sergej Krstić, DJ Turbo Maximus, SunnySun, Zolium, SZCH, Phillie P, Bianca Intensa, Glorex b2b Pholia, a zatvorio ga je Disconsole.

Kupanje u moru, ispijanje koktela i uživanje u suncu na plaži je bilo ulepšano pomno selektovanim DJ-evima koji su tokom popodneva puštali na Beach Stage-u. Uz Simen i Herzog, na plaži su se našli i Zazi b2b Mima, RokoRokoRoko b2b Marin B. te Little Lu i Ana Simonović.

Na osmom izdanju Velvetovih slavnih boat partyja na plovidbu i ples ludu su ekipu poveli Mile <3 Disko i Ric Piccolo, Danilo Kas, Minolta, Ogun, Pino Pena, Vilja i One N. Soundtrack za cruising po ostrvskim uvalama sredili su Nemanja (DJ set), Oblakoder i Wine Bar Sorsi.

Više od 50 inostranih i regionalnih izvođača uveličali su osmo izdanje Velvet festivala i publici priuštili najlepši letnji provod. Senzacionalno sinestezijsko iskustvo Velveta probudilo je i nahranilo sva čula, a Krk je bio epicentar feel good muzike, pozitivnih vibracija i morske energije. Druženja na plaži od sumraka do zore, ukus vina i so u kosi uz izvrsne nastupe omiljenih izvođača biće jedna od najlepših uspomena leta 2024. godine za većinu onih koji su se našli na Krku tokom ovih pet dana.

Fotografije: Marko Lopac

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *