fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

ŽEN zaokružile godinu novim singlom Krizantema

Zagrebački trio predstavlja novu pesmu kojom najavljuje četvrti studijski album

22. December 2021

Zagrebački indie-post-rock trio ŽEN nam za kraj godine poklanja pesmu Krizantema, drugi singl i videospot sa nadolazećeg, četvrtog studijskog albuma, koji je najavljen za proleće 2022. godine.

Pesma Krizantema je inspirirana svime što se odvija u ciklusima. Priča o krugu života, te stalnom kretanju i transformaciji energije. Ništa ne nestaje, samo menja svoju formu. To je bila i polazna tačka za videospot, koji potpisuje kreativni tandem Marina Uzelac i Nevena Stanić, koje su zajedno uradile i brojne spotove bendova sa naše scene poput Koala Voice, Ti, Nežni Dalibor, Seine i Ana & The Changes.

Marina Uzelac je o spotu za pesmu Krizantema izjavila: „Spot je urađen u tehnici koja je najbliža nečemu što se naziva Liquid Light Show, a koja podrazumijeva slojeve vode, boja, tuša, ulja itd. koji se pomiču preko grafoskopa i prave različite oblike. Isprva smo imale ideju da kombiniramo više tehnika jer smo se bojale da će biti dosadno samo to gledati pet minuta, ali kako smo napredovale kroz eksperimentiranje, a ja paralelno montirala materijal. Shvatile smo da se ova tehnika potpuno uklapa u zvuk benda i da možemo prenijeti osjećaj i dinamiku pjesme koristeći isključivo grafoskop.”

Pesma je snimljena u Tralala studiju koji je pokrenuo sam bend ŽEN. Miks je radio Saša Rajković – Zarkoff s kojim bend sarađuje već niz godina, posebno od albuma Sunčani ljudi pa na ovamo, dok mastering potpisuje nizozemski producent Martijn Tyrell koji je na elektro sceni poznatiji kao Alden Tyrell.

ŽEN linkovi:

Website: xzen.band

Bandcamp: https://xzen.bandcamp.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/xzenxzen  

Instagram:  https://www.instagram.com/xzenxzen/

YouTube: https://www.youtube.com/user/zivzarzur/

Autorka fotografija: Marina Uzelac

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *