fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Intervju – Mali Albert

KC Grad će u četvrtak, 31. januara, imati čast da, pored pančevačkog dua Buč Kesidi, ugosti i bend pod nazivom Mali Albert. Kako biste se bolje upoznali sa bendom, u intervjuu možete da pročitate odgovore o nastanku grupe, umetničkim uticajima i uzorima, kao i o porukama i idejama koje momci svojim nastupima žele da prenesu. […]

29. January 2019

KC Grad će u četvrtak, 31. januara, imati čast da, pored pančevačkog dua Buč Kesidi, ugosti i bend pod nazivom Mali Albert. Kako biste se bolje upoznali sa bendom, u intervjuu možete da pročitate odgovore o nastanku grupe, umetničkim uticajima i uzorima, kao i o porukama i idejama koje momci svojim nastupima žele da prenesu. Kao adekvatnu muzičku pripremu za predstojeću svirku, bend vam toplo preporučuje : ‘’Jarboli – Ples’’, ‘’Jimi Hendrix – Castles Made of Sand’’, ‘’King Gizzard & The Lizard Wizar – God Is In The Rhythm’’ i ,,Anderson. Paak – Come Down’’..Dođite u četvrtak da se plesom zagrejete uz muziku dva predivna rokenrol benda!

1.Kada je nastao bend ‘’Mali Albert’’ I ko ga čini?

Mihajlo i ja smo za vreme leta 2017.  osnovali bend. Počeo sam da pišem, samo nam je bubnjar falio. Iscimali smo Bana, sa kojim je Miša svirao u dragom nam bendu „Mladi Džek“. Od septembra, iste godine, počinjemo da džemujemo i rađa se „Mali Albert“…

2. Šta naziv benda sugeriše?

Psihološko istraživanje nad klincem koji još nije ni prohodao, užasno je, u svakom smislu.

3. Prvu svirku ste imali u Klubu Petak, u julu prošle godine, sa bendom The Filters?  Bila sam, jako mi se dopalo! Nažalost, nisam bila u prilici da vas čujem još negde od tada, ali možete da mi kažete gde ste još svirali i kakvi su vaši utisci, kao i reakcija publike?

Došla si sa Emom, zar ne? Divno je bilo, mnogo dragih ljudi, dobra energija… Od tada nismo bili previše aktivni, koncertno. Zavukli smo se u studio(našu milu „Sovu“) i radili na pesmama. Svirali smo na „Prnjavor Stock“ festivalu, i imali svirku sa devojkama iz Zagreba(“Seven Mouldy Figs”).

4. Kao jedan mladi bend, da li već sada imate u vidu kojim pravcem biste voleli da se krećete, odnosno, šta je to što biste vi svojim pesmama i nastupima želeli da poručite publici?

 Individualna iskustva čine naš muzički pravac,koji poručuje: “Zaplešimo?”

5. U kojoj meri i na koji način bendovi koji su trenutno aktuelni na domaćoj sceni, utiču na vaš zvuk i muzički izraz uopšte?

Ima puno talentovanih muzičara. Verujem da svi utičemo jedni na druge. 

6. Vaših pesama još uvek nema na internetu, stoga nisam mogla da obratim pažnju na tekstove, ali ono što znam jeste da su svedeni i da su na srpskom jeziku. Ko piše tekstove za vašu muziku i kako teče process pisanja? Takođe, ukoliko želite, možete ovde da izdvojite par stihova iz nekih vama dragih pesama.

Lirika je Banovo I moje zaduženje. Još uvek nisam uspeo da ga nateram da počne da peva pesme za koje je napisao tekst, ali ne odustajem. Naše pisanje se razlikuje 100%. Ja obično zapišem misao i ostavim je da odstoji, dok je ne skapiram u potpunosti. Onda je razrađujem, napišem brda verzija. Na kraju momci odluče koja od njih je pobednik. Što se Bana tiče, meni izgleda kao da sedne, zapali pljugu, i dok ona ne izgori, on je napisao sjajan tekst.

7. Od koga sve jedan mladi bend može da dobije podršku kada se prvi put pojavi na sceni?

Najiskrenija podrška dolazi od prijatelja.

8. Koja muzika, filmovi, književnost, ili bilo šta od ostalih grana umetnosti i umetnika ima najviše uticaja na vaše stvaralaštvo?

Izdvojili bismo:

Harukija Murakamja, Nikolaja Turgenjeva, Mihaila Šolohova;Džima Džarmuša, Kventina Tarantina, Andreja Tarkovskog;
Džimija Hendrixa, Darkwood Dub, Sepulturu…

Intervju je rađen sa Dimitrijem Đurićem, koji govori u ime benda.

Autor fotografija: Ilija Pejoski.

Autorka teksta: Kristina Milosavljević

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Ne postoji nepotrebno znanje

Ne postoji nepotrebno znanje

Sa Žarkom Stevanovićem, čuvenim tragačem iz Potere popričali smo o kvizovima u Srbiji, kako onima na TV-u, tako i onim iz pabova

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *